Nieuws Mechelen Starter van de week: Vier jonge ondernemers starten met online versmarkt

Starter van de week: Vier jonge ondernemers starten met online versmarkt

Starter van de week: Vier jonge ondernemers starten met online versmarkt

MECHELEN – Nog voor het einde van die jaar willen Geoffrey Vanherck en drie partners starten met een online versmarkt. De bedoeling is dat je via een app kwalitatieve en verse producten kan kopen van lokale Belgische leveranciers.

Geoffrey Vanherck (28), Gert Aerts (30), Bernd Van ­Roosendael (27) en Kim Herman (37) zijn vier jonge Mechelse ondernemers. Met Lokkal.be willen ze inspelen op de trend van de korte keten en om lokaal te kopen.

De leveranciers waar ze willen mee samenwerken zijn niet van de minste. De bekende slager van Dierendonck is een van de namen op hun lijstje. Voor koffie zullen ze samenwerken met de Kaffefabrik en voor bieren met brouwerij Het Anker. Lokkal wil het hele gamma van verse voeding leveren. “Zolang het maar om topproducten gaat”, zegt Geoffrey.

Het idee om met een online versmarkt te starten is ontsproten vanuit hun eigen frustratie. “Iedereen wil graag lokale topproducten kopen maar die zijn niet altijd even toegankelijk. Niemand gaat het halve land rondrijden om het beste stukje vlees, de meest verse vis of het beste brood te kopen. Wij willen die aankopen groeperen en het bij de mensen thuis leveren. Het is bij mijn weten de eerste keer dat dit in ons land gebeurt.”

Geoffrey en zijn zakenpartners zullen zonder voorraad werken. Ze groeperen de bestellingen van de klanten. “We proberen de bestelling binnen de 48 uur te leveren. De kwaliteit staat altijd voorop. Ondertussen hebben we al zo’n honderdtal leveranciers gecontacteerd waarmee we willen samenwerken. Bovendien is het een win-win situatie want ook voor sommige leveranciers is het niet makkelijk om hun producten aan een groot publiek te verkopen.”

Lokkal wil voor eind van dit jaar actief zijn. “We willen starten met de regio Mechelen en Vlaams Brabant, daarna willen we uitbreiden over heel Vlaanderen. Onze ambitie is om een online retailer te worden. Voor de bezorging werken we enerzijds met een eigen bezorgdienst en anderzijds met koeriers.”

De startende ondernemers komen zelf niet uit de voedingsindustrie. Geoffrey en Gert werkten tot voor kort voor KV Mechelen, Kim heeft een verleden in de IT-wereld en Gert komt uit de logistieke sector.

www.lokkal.be

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.