Nieuws Mechelen Starter van de week: Vroemm brengt lokale producten aan je deur

Starter van de week: Vroemm brengt lokale producten aan je deur

Starter van de week: Vroemm brengt lokale producten aan je deur

KONINGSHOOIKT – Tot vorig jaar was Philip Tersago (59) zaakvoerder van een bedrijf dat medische instrumenten en protheses verdeelde. Hij verkocht dat bedrijf en werd – bijna toevallig – leverancier van lokaal geproduceerde voedingswaren met zijn nieuwe zaak Vroemm.

“Ik had het wel gezien in de medische sector en daarom verkocht ik mijn bedrijfje. Wat ik daarna zou doen was mij op dat moment helemaal niet duidelijk. Ik had geen vaste plannen”, legt Philip Tersago uit. Zijn petekind leidt mee de het gekende groentebedrijf en de hoevewinkel Gebroeders Vercammen aan de Tallaart.

“Door de coronacrisis en de sluiting van de horeca gingen steeds meer mensen groeten gebruiken van lokale producenten. Ze kregen het bij gebroeders Vercammen zo druk dat ik voorstelde om hen te helpen met het leveren van die groenten bij de mensen thuis”, zegt Philip. ”Na een tijdje kreeg ik het idee om een bestelwagen in te richten en zo zelf van huis tot huis te rijden in Koningshooikt om groenten te verkopen. Half november 2020 was Vroemm geboren. Al snel waren het niet alleen groenten van gebroeders Vercammen, maar ook andere lokale producten zoals vleeswaren van hoeveslagerij ’t Bundershofke in Putte, brood uit Ranst en bloemen van Dens uit Koningshooikt.”

Als inwoners van Koningshooikt het melodietje van Vroemm horen komen ze buiten en kopen ze bij Philip hun verse en lokale producten. “Natuurlijk is dat een speciale carrièreswitch”, geeft Tersago toe. “Maar ik ben een sociaal iemand en ik help graag mensen. Het moet natuurlijk allemaal nog wat groeien, maar ik doe het graag en ik krijg steeds meer klanten. De mond-aan-mond reclame doet zijn werk. Op termijn zal ik wellicht iemand in dienst moeten nemen om mij te helpen.

Voorlopig rijdt Vroemm enkel twee dagen per week in Koningshooikt rond maar er zijn plannen om de toer uit te breiden naar Lier of naar de buurgemeenten.

www.vroemm.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Mechelen
Mechelen

Buroform investeert in de toekomst

MECHELEN – De Mechelse drukkerij Buroform heeft haar machinepark uitgebreid met een nieuwe dukpers, de LE UV Heidelberg Speedmaster CX104-4.… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.