Nieuws Mechelen Status quo voor Michelinsterren in onze regio

Status quo voor Michelinsterren in onze regio

Status quo voor Michelinsterren in onze regio

SINT-KATELIJNE-WAVER / DUFFEL / BORNEM – Vandaag maakte Michelin de restaurants bekend die met 1, 2 of 3 sterren worden opgenomen in de prestigieuze culinaire gids. In onze regio waren er geen verrassingen.

Dit jaar krijgen tien nieuwe restaurants een ster, twee restaurants gaan van één naar twee, en er is met ’t Zilte uit Antwerpen ook een tweede driesterrenrestaurant in ons land.
13 restaurants verloren al hun sterren. Daaronder ook restaurant Het land uit Berlaar. De zaak van chef Steven Bes en zijn vrouw Mira Demeerleer, sloot het voorbije jaar de deuren na 26 jaar.

De toppers in onze regio zijn nog steeds Nuance uit Duffel en De Pastorale uit Reet. Zij behouden allebei hun twee sterren.
Verder tellen we in het arrondissement Mechelen nog twee restaurants met één ster. Het gaat om Centpourcent uit Sint-Katelijne-Waver – tijdelijk in Mechelen gevestigd en ’t Eyckerhof in Bornem.
Beide restaurants zijn voor Michelin al verschillende jaren een vaste waarde op culinair vlak.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.