Nieuws Mechelen Steylaerts helpt de bijtjes

Steylaerts helpt de bijtjes

Steylaerts helpt de bijtjes

LIER – Bij de bouwwerken van de nieuwe showroom in 2018 koos badkamerrenovatiespecialist Steylaerts bewust voor een ecologische aanpak om zo de bijen te helpen. Twee jaar later vinden de bijen de weg naar het bewust verwilderde stukje groen naast de showroom. Steylaerts laat dit jaar ook nog enkele bijenkasten plaatsen.

Toen Steylaerts in 2018 verhuisde van Berlaar naar Lier, liet het bedrijf vooraan naast de parking een ecologische tuin met vijver aanleggen, om iets terug te geven aan de natuur. Al het regenwater van de volledige site wordt erin verzameld zodat het vertraagd in de bodem kan infiltreren. Er is ook een ecologisch overloopsysteem voor de amfibieën.

Voor de aanleg en het onderhoud van haar tuin vertrouwt Steylaerts op het vakmanschap van de firma Smout. Zij maaien 1 à 2 keer per jaar enkel de contouren rond de vijver en de grasperken. Zo blijft alles netjes maar krijgen de wilde planten toch vrij spel. De inheemse kruiden en lokale planten trekken massaal insecten, bijen en vlinders aan. Het oranjetipje bijvoorbeeld is verzot op de pinksterbloem die op de site groeit.

Nu de positieve impact van de ecologische tuin zo zichtbaar is, gaat Steylaerts nog een stap verder. Binnenkort worden er op het terrein enkele grote bijenkasten geplaatst. CEO Patrick Steylaertsn wil als bedrijf verantwoord ondernemen. “Daarbij willen we ook actief een bijdrage leveren aan ons milieu. Helpen we de bijen, dan helpen we ook de natuur, de maatschappij en onze planeet. We spraken duidelijk af dat er geen onkruidverdelgers worden gebruikt, om de bijen, vlinders en andere insecten te beschermen.”

Het ecologische ontwerp loopt door op de oprit, die naar de parking leidt. Daar groeit een gezonde houtkant van streekeigen bomen die elk jaar wat breder wordt, met o.a. eiken, elzen, haagbeuk, meidoorn en kornoelje. Houtkanten vormen ecologische corridors, waar naast insecten ook vogels en andere dieren zoals konijntjes graag gebruik van maken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.