Nieuws Mechelen Stripverhaal van Kiwanis Lier Twee Neten is een succes

Stripverhaal van Kiwanis Lier Twee Neten is een succes

Bart De Bie en Kris Trovisi

Stripverhaal van Kiwanis Lier Twee Neten is een succes

LIER – ‘De Mammoethelden’, zo heet het stripverhaal dat Kiwanis Lieer Twee Neten uitbrengt voor het goede doel. Scenarist Jimmy Simons en cartoonist Dirk Vanderauwere (D’Auwe) leggen momenteel de laatste hand aan het verhaal, en de aanmeldingen van figuranten lopen vlot binnen.

‘De mammoethelden’ is een uniek stripverhaal vol Lierse historische figuren. Het verhaal gaat over vier kinderen die de mammoets van hun ouders laten ontsnappen, waarna hun ouders én de mammoets gevangen worden genomen. In december lees je hoe dit spannende verhaal afloopt.

Via demammoethelden.be kun je jezelf, je vrienden of je familie aanmelden om in de strip te figureren. In ruil voor een mooi bedrag vereeuwigt tekenaar D’Auwe jou en je geliefden als figuranten in de strip. Je krijgt bovendien minstens een gesigneerde hardcover en vier softcoveredities van de strip.

Inmiddels hebben zich al 13 figuranten aangemeld. Er zijn dus nog (maar) 17 plaatsen beschikbaar. Kiwanis Lier Twee Neten steunt concrete projecten voor kinderen die het minder goed hebben. Elk jaar halen ze daarvoor zo’n 25.000 tot 30.000 euro op.

Scenarist Jimmy Simons is een geboren en getogen Lierenaar, maar woont sinds een jaar of tien in Duffel. Hij werkt als scenarist en creative producer voor Eyeworks en werkte mee aan tal van Vlaamse series, films en musicals voor Studio 100, Ketnet en Eén. Dirk Van der Auwera uit Lier is hoofdinspecteur bij de politie, maar heeft ook een opmerkelijk bijberoep: onder het pseudoniem D’Auwe is hij striptekenaar.

demammoethelden.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.