Nieuws Mechelen Student zoekt bedrijf

Student zoekt bedrijf

Student zoekt bedrijf

MECHELEN –  De laatstejaarsstudenten bachelor Bedrijfsmanagement en Organisatie & Management van Thomas More zijn op zoek naar bedrijven waarvoor ze dit najaar kunnen werken aan real-life-projecten. In het vak ‘Expert Lab’ nemen ze een idee of een project van bedrijven of organisaties onder de loep met een frisse kijk op de zaken.

Het is de bedoeling van ‘Expert Lab’ dat de businessstudenten voeling krijgen met het échte werk: bedrijfsexpertise, professioneel contact met opdrachtgevers, projectmanagement, deadlines en overleg.  Ze werken toe naar een kwalitatief resultaat binnen een duidelijk afgelijnd project.

De projecten kunnen uit diverse sectoren komen, zowel nationale als internationale bedrijven, KMO’s, lokale middenstand, partners in education, starters en VZW’s.  De studenten staan open voor zowel profit als non-profitorganisaties. De projecten lopen gedurende drie maanden, van 20 september  tot 20 december 2021. Het studententeam werkt enkele uren per week vanuit de school of vanop de bedrijfslocatie aan het project, begeleid door ervaren coaches. Als opdrachtgever ben je in deze periode regelmatig bereikbaar en ondersteun je de studenten met jouw knowhow, advies en feedback.

Concreet zijn de studenten op zoek naar multidisciplinaire businessopdrachten waarbij 2 of meer van onze specialisaties gecombineerd worden: Accountancy – Fiscaliteit, Business & Ondernemen, Communicatiemanagement, Eventmanagement, Financiën & Verzekeringen, Human Resources, Marketing, Rechtspraktijk, Supply Chain Management  en/of Retailmanagement .

Bijvoorbeeld een haalbaarheidsonderzoek naar het gebruik van elektrische fietsen als alternatief vervoermiddel bij een internationaal bedrijf, of een communicatie en/of businessplan uitwerken voor een rookvrij bedrijf, een nieuwe productlijn uitwerken voor de lokale en exportmarkt, of een financieel, commercieel en rechtsgeldig kader uitwerken van een lokale sociale accelerator. Het aantal mogelijkheden is enorm.

De afgelopen jaren deden al heel wat bedrijven beroep op de hulp van de studenten. Meer dan 400 studenten gingen in het verleden die uitdaging al aan om dergelijke projecten succesvol af te ronden.

Reageer op dit bericht

Reacties

Goedele C. 2021-06-03 09:30:39

Wil je graag samenwerken met studenten van Thomas More Mechelen? Contacteer me met een projectvoorstel via goedele.clybouw@thomasmore.be.

Gerelateerde berichten

Mechelen
Mechelen

BDO neemt Beirens & Wellens over

MECHELEN - Advieskantoor BDO neemt het Antwerpse accountants en belastingadviseurs Beirens & Wellens (B&W) over. De overname van B&W past in… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.