Nieuws Mechelen Student zoekt job in zorg- en welzijnssector

Student zoekt job in zorg- en welzijnssector

Student zoekt job in zorg- en welzijnssector

MECHELEN – LIER – DUFFEL – De Thomas More-hogeschool, het Hoger Instituut voor Verpleegkunde Turnhout (HIVSET), het Sint-Aloysiusinstituut Lier (SAL) en het Sint-Norbertusinstituut Duffel (SNOR) organiseren op dinsdag 30 maart een gemeenschappelijke online jobbeurs voor de zorg- en welzijnssector. Samen goed voor meer dan 1.000 laatstejaarsstudenten die straks op zoek gaan naar een job in een sector die heel erg om gekwalificeerd personeel verlegen zit.

De jobbeurs is een uitgelezen kans voor ziekenhuizen en andere gezondheidsinstellingen in de regio om zich voor te stellen en online in gesprek te gaan met toekomstige medewerkers. De beurs opent met een panelgesprek waaraan onder andere minister Frank Vandenbroucke en Vlaams zorgambassadeur Lon Holtzer deelnemen.

Als de coronacrisis ons één ding heeft geleerd, dan is het wel dat de zorgsector essentieel is en dat er veel geschoolde en gemotiveerde zorgverleners nodig zijn om een samenleving gezond en ‘draaiend’ te houden. Niet alleen in de eerste lijn, en in de ziekenhuizen, maar ook in de revalidatie, de geestelijke gezondheidszorg, de gehandicaptenzorg, het maatschappelijk werk enz. Al deze potentiële werkgevers op één dag en op één beurs kunnen bezoeken is voor de laatstejaarsstudenten een geweldige opportuniteit.

Thomas More-hogeschool heeft een lange traditie in het organiseren van Jobbeurzen. Met name de beurzen voor technologiestudenten op Campus De Nayer in Sint-Katelijne  Waver en op Campus Geel, zijn al lang een begrip in de sector.

Deze eerste editie van de Jobbeurs Zorg en Welzijn op dinsdag 30 maart 2021 is om voor de hand liggende redenen volledig online. De deelnemende werkgevers kunnen een virtuele stand inrichten en met de studenten in gesprek gaan via live infosessies, videocalls en chat. Zorginstellingen die zich wensen deel te nemen aan de beurs, kunnen zich nog inschrijven tot 28 februari. De standen van de virtuele jobbeurs blijven online staan tot 21 september 2021.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.