Nieuws Mechelen Studenten helpen Brucargo om pakjes slimmer te maken

Studenten helpen Brucargo om pakjes slimmer te maken

Studenten helpen Brucargo om pakjes slimmer te maken

MECHELEN – Een honderdtal studenten van de richtingen Business Management en Logistiek Management van de Thomas More-hogeschool in Mechelen werkten de afgelopen maanden aan een project in opdracht van Air Cargo Belgium, de overkoepelende organisatie van bedrijven die actief zijn op Brucargo. Op maandag 25 mei stellen ze hun project voor tijdens een webinar.

De studenten werkten in verschillende teams aan dit project. De kick off  werd in februari gegeven tijdens een hackaton op Brucargo. Tijdens deze tweedaagse kregen de studenten een briefing van de ‘sponsor’ van dit proect, ACB (Air Cargo Belgium). Daarna gingen ze aan de slag om een eerste idee uit te werken en het te presenteren. In de loop van de volgende weken werkten ze hun project in detail uit.

De opdracht was om tegen 2030 ‘slimme pakjes’ te hebben op Brucargo. Daarbij bekeken ze de bereikbaarheid van de luchthaven (first & last mile) vanuit het perspectief van het pakje. Er was een focus op samenwerking tussen lokale airfreight stakeholders, op multimodaliteit en op de niche markten (medicijnen, levende dieren, …) waarvoor Brucargo internationaal gekend is. De criteria die ze opgelegd kregen waren duurzaamheid, kosten reducerend en innovatief.

Op maandag 25 mei om 16 uur worden de vijf beste projecten voorgesteld tijdens een online event. Iedereen kan dit evenement gratis bijwonen. Abonneer je daarvoor op het youtube kanaal  of open de livestream om 16 uur https://www.youtube.com/watch?v=PMCoB18lOuQ

Naast de vijf winnende presentaties zijn er tijdens het webinar ook twee vooraanstaande keynote speakers uit de logistieke wereld. Het gaat om Steven Polmans, CEO van Brucargo en Pieter Leonard die bij Colruyt Group verantwoordelijk is voor de Supply Chain Food. Zij zullen hun visie geven op de logistiek van de toekomst.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.