Nieuws Mechelen Studenten lopen rond in virtueel warehouse

Studenten lopen rond in virtueel warehouse

Studenten lopen rond in virtueel warehouse

MECHELEN – Thomas More startte twee jaar geleden met de opleiding Supply Chain Management in Mechelen. Een flink deel van de opleiding speelt zich af  op de werkvloer: de haven, de luchthaven, de vrachtvervoerder, het magazijn. Dankzij de introductie van een nieuwe VR-tool kunnen zij nu ook hun eigen ‘warehouse’ ontwerpen en er meteen in rondlopen om de foutjes eruit te halen.

De studenten ontwerpen met een ‘warehouse builder’ een logistieke magazijnomgeving. Met een VR-bril kunnen ze daar dan in rondlopen, fouten zoeken of oefeningen uitwerken.
“Dit is een prachtige aanvulling op ons ‘courses@work-concept’”, zegt opleidingsverantwoordelijke Peter Verspecht.  “Een virtuele werkvloer waarop onze studenten in alle veiligheid en onder begeleiding van ervaren docenten hun skills kunnen inoefenen. In combinatie met het echte werkplekleren kunnen we hen een opleiding aanbieden die heel erg praktijkgericht en realistisch is. Onze studenten leren het vak echt on the spot. Dankzij ons netwerk van stageplaatsen en moderne didactische tools als deze warehouse builder, zijn ze klaar voor een arbeidsmarkt waarin de innovatie en digitalisering heel snel gaan.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Ruisbroek
Ruisbroek

Transport Robbyns breidt uit

RUISBROEK - Transport Robbyns kocht vijf nieuwe Mercedes-Benz Actros-trekkers. Later dit jaar volgen nog andere nieuwe voertuigen. Bovendien wil het… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.