Nieuws Mechelen Studiebureaus aangesteld voor fietssnelweg Lier-Aarschot

Studiebureaus aangesteld voor fietssnelweg Lier-Aarschot

VIRB Picture

Studiebureaus aangesteld voor fietssnelweg Lier-Aarschot

De provincie Antwerpen stelde de studiebureaus Arcadis (Antwerpen en Hasselt) en Evolta (Moerbeke) aan als ontwerper voor de fietssnelweg F104 Lier-Aarschot. De provincie Vlaams-Brabant neemt deel aan de opdracht en draagt financieel bij. De opdracht van de studiebureaus bestaat er in het tracé te onderzoeken en een ontwerp te maken op basis van het voorkeurstraject. Het doel van deze nieuwe fietssnelweg is om dagelijkse verplaatsingen met de fiets veiliger en comfortabeler te maken, en zo een duurzame vervoerskeuze te promoten.

In beide provincies liggen al heel wat fietssnelwegen, zoals de F1 Antwerpen-Brussel, F14 Antwerpen-Essen en F3 Leuven-Brussel. Het gaat om rechtlijnige verbindingen tussen belangrijke steden die fietsers vlot, comfortabel en veilig op hun bestemming brengen.

“De fietssnelweg F104 loopt van Lier naar Aarschot over een traject van 26 km waarvan 19 km op het grondgebied van de provincie Antwerpen en ongeveer een derde op het grondgebied van de provincie Vlaams-Brabant. De provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant onderzoeken daarom samen het meest geschikte tracé voor de F104. Een logische samenwerking, want fietsers stoppen niet aan de provinciegrens. Zeker niet op fietssnelwegen met hun bovenlokale karakter’, zegt Luk Lemmens, gedeputeerde voor Mobiliteit van de provincie Antwerpen.

Met de F104 creëren de provincies op termijn een belangrijke fietsverbinding tussen twee steden met heel wat scholen en bedrijven. Deze fietssnelweg zal een alternatief bieden voor de wagen.

De provincies ontwikkelden een routetaal met logo, een blauwe driehoek met witte F en een bewegwijzering voor fietssnelwegen. “Het logo en de bewegwijzering zullen stap voor stap op alle fietssnelwegen toegepast worden. De provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant nemen bijvoorbeeld de F1, de F3 fietssnelweg Leuven-Brussel en de F14 dit jaar nog onder handen”, aldus Tom Dehaene, gedeputeerde voor Mobiliteit van de provincie Vlaams-Brabant.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.