Nieuws Mechelen Studio Nok Nok maakt niet alleen met juwelen de wereld mooier

Studio Nok Nok maakt niet alleen met juwelen de wereld mooier

Studio Nok Nok maakt niet alleen met juwelen de wereld mooier

MECHELEN – Joline en Fleur, de ontwerpers en makers achter Studio Nok Nok, willen met hun duurzame juwelen de wereld graag wat mooier maken. Met ‘give back’ initiatieven geven ze iets terug aan de maatschappij.

Het unieke aan de juwelen van Studio Nok Nok is dat er minimum een stuk upcycled hout in
verwerkt is. Dat hout is afkomstig van de houtzagerij waar Joline als kind opgroeide. Maar dat is niet het enige duurzame aspect aan het bedrijfje van Joline en Fleur. Met hun give back initiatieven willen ze iets terug doen voor de maatschappij. Tijdens de eerste lockdown in 2020 konden ze via hun HOPE collectie, 5.075 euro doorstorten naar de lokale, zelfstandige verkooppunten die hun winkels gesloten moesten houden. Dankzij de GOLDEN GLOW collectie konden ze in december dan weer 750
euro schenken aan Kom Op Tegen Kanker.

Op dinsdag 13 april lanceerden ze een nieuwe actie. Deze keer zamelen ze geld in voor AWEL, de telefonische en online hulplijn voor kinderen en jongeren. “We voelen allemaal aan dat de nood aan perspectief voor onze kinderen en jongeren heel groot is. Mentaal is het voor hen een lang en slepend jaar geweest. Onbezonnen jong zijn zit er voor hen momenteel helaas niet in”, weten Joline en Fleur.
Ze ontwierpen de HEARTS For You collectie. Per verkocht item uit de collectie, gaat er 3 euro naar AWEL.

“Hoe dat in zijn werk gaat? We kennen allemaal wel een mama die nog maar net het hoofd boven water kan houden, iemand die voor de 2de keer zijn verjaardag viert in lockdown, een juf die veel meer dan haar normale taken uitvoert, een verpleegster die extra lange shiften draait, … Schenk hen een hartje: zo laat je weten dat je aan hen denkt en steun je tegelijkertijd AWEL”, leggen Joline en Fleur uit.

www.studionoknok.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.