Nieuws Mechelen Sustainable starter: Grasshoppers Studio: “Champagne voor de prijs van bier.”

Sustainable starter: Grasshoppers Studio: “Champagne voor de prijs van bier.”

De initiatiefnemers van Grasshoppers Studio

Sustainable starter: Grasshoppers Studio: “Champagne voor de prijs van bier.”

MECHELEN – Grasshoppers Studio is een gloednieuwe organisatie voor en door studenten die binnen de IT-sector willen ondernemen. Zij worden ondersteund door ervaren professionals als Sellsior uit Mechelen en Jstack uit Kontich. Grasshoppers studio is actief als digital agency maar dan met een duurzame achtergrond.

Grasshoppers Studio is een community van studenten die werken aan de toekomst door samen met andere studenten te werken aan projecten voor klanten, die op zoek zijn naar ondersteuning bij innovatie, vernieuwing of het bouwen we aan een duurzame toekomst.

Voedingsbodem
Grasshoppers Studio is daarnaast ook een voedingsbodem voor ondernemende studenten die impact willen hebben op de wereld rond hen. Studenten die ‘goesting’ hebben om door te groeien richting het ondernemerschap en hiervoor ook de nodige steun krijgen van de ervaren professionals van Sellsior en JStack. Naast de grote maatschappelijke focus is er binnen de studio ook veel ruimte voor persoonlijke groei. Dit wordt tevens ondersteund door de coaches die meedenken en waken over persoonlijke doelstellingen op korte en lange termijn.
Grasshoppers Studio is de manier voor studenten om een professionele carrière te starten.

Sellsior
“Het idee voor het oprichten van de Grasshoppers Studio is ontstaan uit de nood om studenten beter te ondersteunen binnen hun studie en vakgebied, en hen voor te bereiden op hun eerste werkervaring. Zo is het de bedoeling dat we niet alleen de studenten begeleiden met de expertise van onze partners, maar ook een vorm van loopbaanbegeleiding aanbieden door middel van coaching”
, legt Sandra van Gucht van Sellsior uit. “Op deze manier kunnen we samen met de student een beeld vormen van de ambities en dromen die hij/zij heeft. Daarnaast willen we deze enthousiaste studenten koppelen aan innovatieve ondernemers die op zoek zijn naar het uitvoeren van experimenten, uitwerken van prototypes, en vooral het aftoetsten aftoetsen van hun ideeën op een efficiënte maar realistische manier. Op deze manier bouwen we mee aan de toekomst van de studenten én van onze klanten en kunnen we zo voor beiden hun wildste ideeën ondersteunen.

Grasshoppers Studio
Ook Arne Van Raepenbusch staat mee aan de wieg van Grasshoppers Studio. “Ik begon te werken bij I-advise in Kontich. We groeiden gigantisch en werden een groep, InKubis. Daarna werd ik managing partner van JStack. Ik merkte dat er daardoor weinig tijd was om schoolverlaters die bij ons aan de slag gingen, op te nemen in onze bedrijfscultuur. Daarom heb ik Grasshoppers Academy opgericht. De doelstelling is om schoolverlaters optimaal te begeleiden om ze op een snelle manier ‘werkklaar’ te maken. Ik vond echter dat we daar al moesten mee beginnen voor ze de school verlaten. Vandaar Grasshoppers Studio. Het is dus een vorm van betaald leren voor de studenten. Het is voor hen natuurlijk een groot voordeel als ze kunnen zeggen dat ze deze job gedaan hebben in plaats van een vakantiejob in de Quick.”

Champagnestandaarden aan bierprijzen
Het werken aan de toekomst van de studenten en hun klanten wil Grasshoppers Studio versterken door het uitbouwen van een community. Op deze manier kan men de klanten op elk moment de beste oplossing aanbieden bieden. Binnen de Studio heeft iedereen een gelijke stem en wordt er op elk moment samengewerkt.  “Bovendien kunnen we hoge kwaliteit aanbieden aan betaalbare prijzen omdat we met studenten werken. We bieden dus champagnestandaarden aan bierprijzen.”

Elke Grasshopper in de Studio krijgt een contract voor een vakantiejob of bijbaan en wordt voor zijn input eerlijk vergoed. Naast een loon krijgen de Grasshoppers professionele ondersteuning van mensen binnen het vakgebied waarin ze actief zijn, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen nog voor ze de arbeidsmarkt betreden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.