Nieuws Mechelen Sustainable starter: SQUU lanceert duurzame en genderneutrale kledinglijn

Sustainable starter: SQUU lanceert duurzame en genderneutrale kledinglijn

Quinten en Suzanne van SQUU

Sustainable starter: SQUU lanceert duurzame en genderneutrale kledinglijn

HEFFEN – In het voorjaar van 2021 richtten Quinten D’hoey (20) en zijn vriendin Suzanne Van Bocxlaer (19) hun eigen kledingmerk op. SQUU staat voor Suzanne en Quinten. Van bij het begin wilden de twee een duurzame collectie. Voorlopig gaat het enkel om een webshop maar Quinten en Suzanne hebben plannen om volgend jaar ook een fysieke winkel te openen.

“We hebben allebei een artistieke achtergrond”, zegt Quinten. “We komen uit het kunstonderwijs. Bovendien hebben we een eigen kijk op de wereld. Vandaar onze baseline ‘Abnormal is normal’. Het duurzame aspect is heel belangrijk voor ons. Er worden in de kledingindustrie veel overschotten van collecties weggesmeten. Dat wilden we niet. Daarom werken we met een beperkte stock zodat we er vrijwel zeker van zijn dat alles uitverkocht geraakt. Onze t-shirts worden gemaakt door een bedrijf in Portugal in comfortabele werkomstandigheden door mensen die er een eerlijk loon voor krijgen. Het grootste deel van het materiaal waaruit onze kledinglijn gemaakt is, is gerecycleerd of bestaat uit biokatoen.”

Quinten en Suzanne verkopen momenteel vooral t-shirts en sweaters maar willen in de volgende collecties uitbreiden met onder andere broeken en hemden. Voor het design van hun collectie proberen ze de actualiteit in hun ontwerpen te verwerken. “We gebruiken vaak technische en isometrische tekeningen als basis voor onze designs. We hebben er ook bewust voor gekozen om met genderneutrale t-shirts en sweaters te werken. Dat is niet alleen duurzamer, het is bovendien een trend die steeds meer ingang vindt bij een breed publiek.”

Momenteel werken D’Hoey en Van Bocxlaer aan hun derde collectie die in het voorjaar van 2022 gelanceerd wordt. “Volgend jaar hopen we ook een pand te vinden in het Mechelse om een fysieke winkel te openen. Ons aanbod willen we daarna ook nog uitbreiden met andere designspullen.”

www.squu.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.