Nieuws Mechelen Sustainable Stories moedigt kinderen aan tot ondernemerschap

Sustainable Stories moedigt kinderen aan tot ondernemerschap

Sustainable Stories moedigt kinderen aan tot ondernemerschap

MECHELEN – Op dinsdag 18 mei startte Sustainable Stories met een crowdfundingcampagne. Ondertussen werd 70% van het doelbedrag opgehaald om binnenkort het eerste in een reeks van 17 kinderdoeboeken te lanceren, voor een betere planeet.

Sustainable Stories is ontstaan uit het geloof dat iedereen een positieve verschilmaker kan worden. Daarom maakt de vzw 17 kinderdoeboeken rond wereldproblemen, om jonge kinderen te sensibiliseren en ondernemerschap al heel jong aan te moedigen, nodig om te strijden voor een betere wereld. Deze geïllustreerde doeboeken voor 5- tot 7-jarigen, met leuke en tastbare opdrachten, volgen de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties.

Om het eerste verhaal van Sustainable Stories, “Een dak voor Slak” te kunnen lanceren, is de vzw op zoek naar een bedrag van 7500 euro. Hiermee kan elke Vlaamse kleuterschool in september 1 gratis softcover exemplaar krijgen om in de klas aan de slag te gaan. Een luxueuzere hardcover uitvoering kunnen ouders of bedrijven aankopen. Daarnaast werkt Sustainable Stories samen met bedrijven en scholen om de doeboeken tot stand te brengen. Zo vormt zich een partnerschap tussen ouders, scholen en de bedrijfswereld. De doeboeken worden met duurzaam materiaal gemaakt en zowel de boekjes als de verpakking zullen recycleerbaar zijn.

Sustainable Stories is een initiatief van Naomi Queeckers. Ze werkt als consultant rond duurzaamheid en werkomgeving. Ze startte met Sustainable Stories om kinderen alle handvaten te geven om een positieve impact te maken en schrijft de verhalen. Kaatje Marynissen illustreert de boeken. Ze gelooft erg in de impact van verbeelding en het potentieel van kinderen. Peter heeft een jarenlange bedrijfservaring. Zijn uitgebreid netwerk komt handig van pas bij het zoeken naar partnerschappen.

Samen willen ze met dit initiatief een manier bieden om een actieve rol te spelen in de toekomst van onze planeet en die van onze volgende generaties.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.