Nieuws Mechelen SVK zoekt private ontwikkelaars voor bouw sociale woningen

SVK zoekt private ontwikkelaars voor bouw sociale woningen

SVK zoekt private ontwikkelaars voor bouw sociale woningen

MECHELEN – SVK (Sociaal Verhuur kantoor) Mechelen stapt mee in het Vlaamse SVK Pro-initiatief om sociale woningen te laten bouwen door private ontwikkelaars en deze in te huren voor haar sociale huurders. De stad heeft de ambitie om deze legislatuur 400 extra, kwaliteitsvolle sociale woningen te realiseren.

Hiervoor zoekt SVK een samenwerking met private partners. Via SVK Pro worden private partijen, zoals ontwikkelaars, gestimuleerd om woningen te bouwen die ze voor een periode van 18 jaar verhuren aan een sociaal verhuurkantoor. Voor de ontwikkelaars geeft dit een gewaarborgd rendement, een zekere verhuurperiode en een verlaagd BTW-tarief (12 in plaats van 21%).

Een jaar geleden sloot SVK Mechelen al een overeenkomst met vastgoedinvesteerder Inclusio voor 139 extra sociale woningen. In 2019 had SVK Mechelen 125 woningen in huur om door te verhuren, nu zijn er dat 195. “Wij houden de ambitie van vierhonderd woningen aan”, zegt Elisabet Okmen, voorzitter van SVK Mechelen. Daartoe rekent ze op de Vlaamse SVK Pro-procedure. Vlaanderen heeft het decreet daartoe eind 2018 goedgekeurd. Het biedt sociale verhuurkantoren de kans om samen te werken met private projectontwikkelaars. “We hopen dat ze daar massaal op intekenen en wij willen hen overtuigen met een campagne om de nieuwe procedure bekend te maken”, stelt de voorzitster.

Tot maandag 1 februari kunnen promotoren zich via de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) kandidaat stellen voor de SVK Pro-procedure.  Pas nadat de ontwikkelaars zich kandidaat hebben gesteld, moeten ze concrete projecten indienen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Bonheiden, Duffel
Bonheiden

Huizenjager wordt vastgoedmakelaar

PUTTE – MECHELEN – LIER - HEIST-OP-DEN-BERG - DUFFEL - SINT-KATELIJNE-WAVER – Erik Sels, de eindredacteur van het bekende televisieprogramma… Lees meer

Bornem, Rumst
Bornem

De fundering is gelegd

RUMST – WILLEBROEK - BORNEM - Burgemeester Jurgen Callaerts van Rumst en AZ Rivierenland dokters Dries Bongaerts (coördinator operatiekwartier Rumst)… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Sint-Katelijne-Waver
Sint-Katelijne-Waver

Maanhoevebad zoekt uitbater

SINT-KATELIJNE-WAVER - Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver is op zoek naar een uitbater voor het Maanhoevebad en de bijhorende cafetaria. Het… Lees meer