Nieuws Mechelen Technopolis breit vervolg aan succesvolle wetenschappelijke YouTube-reeks Fact’d Up

Technopolis breit vervolg aan succesvolle wetenschappelijke YouTube-reeks Fact’d Up

Technopolis breit vervolg aan succesvolle wetenschappelijke YouTube-reeks Fact’d Up

MECHELEN – De succesvolle YouTube-reeks Fact’d Up van Technopolis krijgt een vervolg. In de reeks gaan vloggers van Technopolis de straat op en stellen ze ludieke en bizarre vragen over wetenschap aan jongeren. De eerste reeks werd zo’n 45.000 keer bekeken. Met de tweede reeks wil het wetenschappelijk doe-centrum in Mechelen minstens evenveel mensen bereiken.

Het doel van de YouTube-reeks Fact’d Up is om jongeren op een grappige en ludieke manier in contact te brengen met wetenschap. Dat doen vloggers Zanne en Emiel door de straat op te trekken en de jongeren een reeks bizarre en intrigerende vragen over wetenschap voor te leggen. Ze vragen bijvoorbeeld hoe de anale kliersappen van bevers gebruikt worden en waarom hoeders in lapland in de teelballen van hun rendieren bijten.

Die laagdrempelige en losse aanpak lijkt in de smaak te vallen, want de eerste reeks werd zo’n 45.000 keer bekeken. Daarom breit Technopolis er nu een vervolg aan. In de tweede reeks trekken de vloggers opnieuw de straat op en vuren hun vragen af op jongeren in Mechelen, Antwerpen en Leuven. De eerste aflevering van de nieuwe reeks staat inmiddels online. De volgende vier weken komt er telkens op donderdag een nieuwe aflevering uit.

Wow

“Hoewel er heel wat uit te leren valt, is Fact’d Up eigenlijk geen educatieve videoreeks”, zegt Ester Blockx van Technopolis. “We willen de jongeren aantonen dat wetenschap niet altijd serieus hoeft te zijn, maar wel heel wat bizarre fenomenen kan verklaren en problemen kan oplossen. Eens jongeren beseffen hoe ‘wow’ wetenschap is, zullen ze gemotiveerder zijn om op termijn te kiezen voor een STEM-studierichting of een job in de wetenschappelijke sector.”

Vanaf het najaar brengt Technopolis nog een videoreeks uit. In F*ck My Future duikt het doe-centrum achter de schermen van innovatieve bedrijven en organisaties die bezig zijn met belangrijke uitdagingen zoals de klimaatverandering en datadiefstal.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.