Nieuws Mechelen Technopolis en Vlaamse Ondernemers lanceren WeteWaWerkt

Technopolis en Vlaamse Ondernemers lanceren WeteWaWerkt

Technopolis en Vlaamse Ondernemers lanceren WeteWaWerkt

MECHELEN – Vandaag verscheen op YouTube de eerste aflevering van WeteWaWerkt, een gloednieuwe reeks van Technopolis in samenwerking met de Vlaamse Ondernemers. In 8 verschillende afleveringen tonen jonge bedrijfsmedewerkers waarmee ze bezig zijn en leggen ze uit welk traject ze afgelegd hebben om uiteindelijk een STEM-beroep uit te oefenen.

Op deze manier willen de makers jongeren uit de derde graad secundair onderwijs, die voor een belangrijke studiekeuze staan, positief beïnvloeden om later voor een STEM-job te gaan. WeteWaWerkt is een gloednieuwe 8-delige vlogreeks om jongeren uit de derde graad secundair ook in coronatijden kennis te laten maken met het bedrijfsleven en hen warm te maken voor een STEM-beroep. Technopolis stuurde huisvlogger Emiel op pad naar 8 toonaangevende Vlaamse bedrijven uit verschillende sectoren zoals bouw, chemie, hout en textiel, technologie, transport, voeding en de uitzendsectoren om er te spreken met jonge medewerkers met een heel diverse achtergrond.

Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: ze zijn dagdagelijks met STEM bezig en dragen zo hun steentje bij aan een meer duurzame toekomst. Ze praten rechtuit over hun professionele ervaringen en uitdagingen, tonen waarmee ze dagdagelijks bezig zijn en leggen uit welk traject ze hebben afgelegd.

Voor een maximaal bereik wordt de reeks crossmediaal door Technopolis verspreid via YouTube, Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter. De Vlaamse Ondernemers verspreiden de vlogs ook via hun eigen corporate kanalen met #WeteWaWerkt. De reeks is in eerste instantie bestemd voor jongeren uit de derde graad secundair, die voor een belangrijke studiekeuze staan die heel bepalend kan zijn voor hun toekomstige loopbaan. Zo biedt WeteWaWerkt een antwoord op heel wat veelvoorkomende vragen waarmee jongeren in hun hoofd zitten, zoals “Wat kunnen bedrijven mij bieden?”, “Is een STEM-opleiding en/of -beroep wel voor mij weggelegd?” en “Hoe kan ik een verschil maken in de wereld?”. Het antwoord op de vraag in de titel WeteWaWerkt wordt in de reeks snel heel duidelijk. STEM werkt. Om te bouwen aan een betere toekomst waar jongeren aan kunnen meewerken. Afgekort is WWW een knipoog naar het online resultaat van de samenwerking tussen de Vlaamse Ondernemers en Technopolis.

En zal WeteWaWerkt werken bij jongeren? Daar zijn de partners rotsvast van overtuigd, zeker ook omdat heel wat jongeren reageerden op de Instapoll voorafgaand aan de lancering van de reeks en ze WeteWaWerkt naar voren schoven als de meest toepasselijke titel.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.