Nieuws Mechelen Tegelhandelaar en ex-profwielrenner lanceert wielertenue voor 80ste verjaardag

Tegelhandelaar en ex-profwielrenner lanceert wielertenue voor 80ste verjaardag

Zoon Niki Van den Bossche met zijn moeder en vader Martin voor een mozaiek van Martin als wielrenner

Tegelhandelaar en ex-profwielrenner lanceert wielertenue voor 80ste verjaardag

BORNEM – Van den Bossche tegels uit Bornem lanceert een limited edition wielertenue
ter ere van de 80ste verjaardag van Martin Van den Bossche. Martin is ex-profwielrenner en oprichter van de familiezaak
.

Il Giraffa, de lange van Hingene, dat waren enkele namen die zijn fans hem gaven. Martin Van den Bossche was van 1963 tot 1974, deels als meesterknecht van Eddy Merckx, professioneel wielrenner in de bekende ploegen Faema en Molteni. Hij fietste een indrukwekkend palmares bij elkaar.

In de nadagen van zijn professionele wielercarrière tekende Martin een laatste contract bij het Italiaanse Jollj Ceramica, een wereldspeler in keramische vloertegels. Dat leidde naar een eigen tegelbedrijf in Bornem die hij samen met zijn vrouw Antonia, afkomstig uit Italië, opstartte. Vandaag wordt het bedrijf voortgezet wordt door de zoon Niki.

De succesvolle wielercarrière van Martin Van den Bossche, die geleid heeft tot de tegelzaak van vandaag, inspireerde de familie voor een authentieke wielertenue. Martin’s 80ste verjaardag was het ideale moment om zijn wielertenue bekend te maken.

De pandemie heeft ons gemotiveerd om meer te bewegen. “We zijn massaal aan het fietsen en wandelen geslagen. Daarom is dit ook het moment om al onze wielerfanaten te voorzien in een stijlvolle wielertenue”, aldus zaakvoerder Niki Van den Bossche.

Bij Van den Bossche tegels staat passie centraal. Dus kon deze passie, in de vorm van een tegel-hartje, niet in het ontwerp. “Onze partner in dit verhaal hoefden wij niet ver te zoeken”, gaat Niki verder, “de meest geavanceerde Italiaanse stoffen, unieke snit en comfort met optimale bewegingsvrijheid. Duurzaamheid en kwaliteit behoren tot de filosofie van Vermarc sport net als bij Van den Bossche tegels.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.