Telenet: beste telecom provider en leider in duurzaamheid

MECHELEN - Telenet is zopas twee keer bekroond. Het bedrijf werd door consumenten uitgekozen tot de beste telecom provider bij de publieksprijzen Salesforce Beste Winkelketen van België. Telenet werd tevens uitgeroepen tot leider in duurzaamheid binnen de Dow Jones Sustainability Index (DJSI), categorie wereldwijde mediasector, als erkenning voor zijn sterke economische, milieu-gerelateerde en sociale prestaties.

De DJSI erkent bedrijven uit alle industrieën die uitmunten in duurzaamheid ten opzichte van andere industriespelers binnen een bepaalde sector.

De beoordeling gebeurt op basis van een gedetailleerde vragenlijst die focust op de economische, sociale en milieu-gerelateerde businesspraktijken die een materiële impact hebben op de financiële resultaten. Zo worden onder meer het corporate governance-beleid, de milieuprestaties, de supply chain standaarden en het werknemersbeleid grondig doorgelicht.

Met een bedrijfsscore van 80 punten herbevestigde Telenet zijn leiderschapspositie binnen de wereldwijde mediasector, met sterke resultaten voor de economische, sociale en milieucriteria. Telenet is het enige Belgische bedrijf dat als sectorleider is opgenomen in de DJSI.

Telenet is best in class voor zijn sociale resultaten (85 punten) en behaalde sterke scores voor milieuresultaten (79 punten) en economische resultaten (75 punten).

John Porter, ceo van Telenet: “We zijn trots dat onze inzet in verantwoord en duurzaam ondernemen beloond wordt door onze opname in de Dow Jones Sustainability World & Europe Indices. Het is een bekroning van onze investeringen als bedrijf om een digitale samenleving te bouwen die ons vooruit stuwt en bedrijven en mensen helpt om steeds voorop te blijven.”