Nieuws Mechelen Telenet en Willemen Groep gaan samenwerken

Telenet en Willemen Groep gaan samenwerken

Telenet en Willemen Groep gaan samenwerken

MECHELEN – Twee grote Mechelse bedrijven, Telenet en bouwgroep Willemen Groep, slaan de handen in elkaar. Via een nieuwe joint venture, willen ze een woonconcept met maximale ontzorging op de Belgische huurmarkt uit te bouwen. Het nieuwe concept zal huurders een woontotaaloplossing aanbieden voor een vast bedrag per maand. Naast inbegrepen basis- en nutsvoorzieningen zoals gas, elektriciteit, water en internet kunnen huurders daarnaast naar wens intekenen op extra diensten als poets- en strijkhulp, wassalon, auto- en fietsdelen, een bloemen- of fotoabonnement…

Geen rompslomp met meterstanden en eindafrekeningen of verschillende abonnementen die je zelf moet beheren. Via een joint venture willen Telenet en Willemen Groep een woonconcept met maximale ontzorging aanbieden voor huurders. Concreet krijg je niet alleen de sleutels van je huurappartement, maar zijn meteen ook basis- en nutsvoorzieningen zoals water, elektriciteit en telecom geregeld. Daarbovenop kies je zelf welke extra diensten je wenst, zoals poets- en strijkhulp, een bloemen- of foodbox-abonnement, abonnement voor deelauto’s, -steps of -fietsen… In plaats van tientallen verschillende diensten zelf te beheren, verloopt alle administratie centraal via de joint venture.

In eerste instantie mikt dit totaalconcept op doelgroepen die specifiek zoeken naar comfortabel wonen, snelle opzegtermijnen en ontzorging, zoals expats of young professionals.

Tom Willemen, CEO Willemen Groep, weet dat de woningmarkt in sneltempo aan het veranderen is. “Vooral op de huurmarkt is er een sterke professionalisering, waarbij huur steeds vaker gecombineerd wordt met een pakket aan verschillende diensten. Met deze joint venture willen we inspelen op deze trend. We focussen hierbij trouwens niet alleen op onze eigen vastgoedontwikkelingen, maar kijken ook nadrukkelijk naar samenwerkingen met andere vastgoedaanbieders. Telenet is voor ons de ideale partner om dit innovatieve woonconcept mee vorm te geven. Deze samenwerking past bovendien in onze eigen ambitie om naast een bouwpartner ook een aanbieder te zijn van totale woonoplossingen.”

Volgens John Porter, CEO Telenet, is het al langer deel van de strategie van Telenet om in te zetten op partnerships. “Daarbij zoeken we naar samenwerkingen om innovatieve diensten aan te bieden die niet per se tot onze core business behoren, maar waarbij we ook andere markten willen betreden. Nauwer samenwerken met andere marktspelers en actoren in ons interesseveld laat ons toe om duurzaam te groeien, toekomstgerichte technologie te blijven ontwikkelen en maatschappelijke impact te creëren. Telenet heeft met connectiviteit en televisie, ervaring met het aanbieden van diensten bij de klant thuis. We zien dat voor bepaalde doelgroepen, totaaloplossingen interessant kunnen zijn. Het potentieel van deze trend willen we samen met Willemen Groep verder onderzoeken en uitbouwen.”

De joint venture wordt een onafhankelijk bedrijf met een onafhankelijk bestuur waarvoor naam en CEO de komende maanden worden gezocht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.