Nieuws Mechelen Telenet opent de deuren voor eenzame cellist

Telenet opent de deuren voor eenzame cellist

Telenet opent de deuren voor eenzame cellist

MECHELEN – Op zaterdag 17 april wordt de laatste Prelude opgenomen van het kunstproject ‘Alone, but not forgotten’, een muzikaal eerbetoon aan gebouwen waar het normaal bruist van leven, maar nu akelig stil is. Tijdens deze gelegenheid zal de cellist Christoph Bunzendahl het mooie Atrium van het hoofdkwartier van Telenet in Mechelen weer tot leven wekken.

Het concept achter ‘Alone but not forgotten’ is om iconische gebouwen die gebouwd zijn om te bruisen van leven, en waar het door de coronacrisis momenteel té stil is, even weer tot leven te wekken met muziek. Die muziek, dat zijn de zes Preludes van de suites van Johann Sebastian Bach voor cello.

Vijf van de zes Preludes werden reeds uitgevoerd en opgenomen in het Antwerpse Sportpaleis, de Foyer van de Bourla schouwburg, taverne De Melkerij in het Nachtegalenpark, The Brick Concept Gym in Antwerpen Zuid en de fameuze Nottebohmzaal  in Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

Als afsluiter zal Bunzendahl de zesde en tegelijk laatste Prelude uitvoeren en opnemen in “het Atrium” van de headquarters van Telenet. Deze gigantische hal is speciaal ontworpen om mensen bij elkaar te brengen. “Het Atrium is het kloppende hart van ons hoofdkantoor”, licht Isabelle Geeraerts, woordvoerder van Telenet toe. “Mensen komen hiernaartoe om elkaar te ontmoeten, om bij te praten, om samen een koffietje te drinken, of om te vergaderen in een ontspannen en ongedwongen sfeer. Normaal gezien lééft deze plek. Maar sinds het begin van de coronacrisis ligt het Atrium er leeg en verlaten bij. Dat voelt onwerkelijk.” De opnames van deze stukken worden op 24 april gedeeld via de sociale media.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Puurs-Sint-Amands
Puurs-Sint-Amands

Interieurglas in een nieuw kleedje

PUURS – Het familiebedrijf Interieurglas uit Puurs werkte de afgelopen maanden aan een complete rebranding. Ondertussen staat er een nieuwe… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.