Foto: Dirk Vertommen

Tess opent tattoostudio Nevermore in geboortedorp Hombeek: “Klanten een lach op hun gezicht bezorgen”

In de Bankstraat in Hombeek (Mechelen) opende recent Nevermore. Dat is de gloednieuwe tattoostudio van Tess Carmina. De geboren en getogen Hombeekse keert daarmee terug naar haar roots. “Ik ben echt geobsedeerd door tattoos. Dat ik die passie kan uitoefenen in mijn geboortedorp, is fantastisch”, zegt ze.

Tessa Van den Eynde (32), beter bekend als Tess Carmina, werkte een tijdlang als office manager, maar heeft al langer een passie voor tatoeages. “Ik zit al een hele tijd in het wereldje als presentatrice op tattooconventions en als model”, zegt ze. “Ik kreeg dan ook steeds meer zin om zelf te tatoeëren. Net voor de coronacrisis leerde ik tekenen. De eerste lockdown kwam dus eigenlijk goed uit. Plots had ik enorm veel tijd om te oefenen. Zo ontwikkelde ik een eigen stijl en werd ik steeds beter.”

Eenmaal de tattoostudio’s weer open mochten, ging Tess aan de slag als tattooartiest. “Mijn stijl heet neo-traditional en kenmerkt zich onder meer door heel strakke en duidelijke lijnen”, zegt ze. “Het is ook niet erg realistisch. Soms tatoeëer ik in zwart en grijs, maar er zit toch vooral veel kleur in. Die felle kleuren zijn typisch aan mijn werken. Door aan de slag te kunnen gaan in verschillende tattoostudio’s in heel België, bouwde ik stilaan een eigen klantenbasis op.”

Die klanten kunnen vanaf nu terecht in Tess haar eerste eigen tattooshop. “Ik droomde er al langer van, en na een zondags bezoekje aan mijn ouders passeerde ik langs het pand van een voormalige fietsenwinkel in de Bankstraat in Hombeek. Ik zag dat het te koop stond en vanaf dan is het snel gegaan. Al waren er wel nog heel wat verbouwingswerken nodig. De afgelopen drie maanden heb ik samen met mijn papa heel hard gewerkt om de studio klaar te krijgen. Ik ben dan ook blij dat we eindelijk konden openen.”

Thuis

De studio telt vier tattoostoelen en een ruimte waar piercings gezet kunnen worden. Hij is ingericht met onder meer een haardvuur en verschillende oude elementen. “Heel wat meubels en decoratiestukken komen nog van bij mijn oma’s”, klinkt het. “Dat maakt het extra waardevol. Ik vind het ook fantastisch dat ik mijn passie kan uitoefenen in het dorp waar ik geboren ben en tot mijn achttiende gewoond heb. Nadien ging ik op kot en woonde ik onder andere in Brugge en Brussel. Maar nu kom ik dus terug thuis in mijn dorp.”

Ideale locatie

Dat Nevermore gevestigd is in deelgemeente Hombeek en niet in het centrum van Mechelen, ziet Tess zeker niet als een probleem. “Integendeel”, zegt ze. “Tegenwoordig heeft iedere artiest een eigen stijl en specialisatie. De klanten komen dus van overal voor een bepaalde tattooartiest. Goed bereikbaar zijn, is dan ook belangrijk en dat is in stadscentra steeds vaker een probleem. Hier heb ik parkeerplaats genoeg en er is een bushalte vlakbij. Bovendien is er in de Bankstraat wel enorm veel passage en zitten we vlak bij de E19. Ik geloof er dan ook in dat dit de ideale locatie is.”

De reacties op haar eerste eigen tattoostudio zijn alvast positief. “Veel klanten gaven aan dat ze zeker eens zullen langskomen. Er is zelfs een klant die helemaal vanuit Amerika komt”, zegt ze. “Maar ook de buurtbewoners zijn positief. Eerst stond Hombeek nog wat sceptisch tegenover een tattoostudio, maar ik ben warm onthaald. Hopelijk zijn de reacties van de klanten even positief. Want de mensen met een lach op hun gezicht naar huis kunnen laten gaan door mijn tatoeages, dat is waar ik het voor doe. Als dat lukt, dan is mijn dag geslaagd.”

www.instagram.com/nevermoretattooparlour