Foto: Dirk Vertommen

The Cacao Project opent gloednieuwe winkel in Breckpot: “Meer ruimte om mensen te verrassen met onze smaken”

Op de Korenmarkt in Mechelen opent woensdag de nieuwe winkel van The Cacao Project. Chocolatier Pieter Vaes opent de winkel in Breckpot, een van de meest indrukwekkende handelspanden van de stad. Naast pralines kan je er ook terecht voor patisserie en Italiaans ijs met verrassende smaken.

Zo’n zeven jaar geleden opende chocolatier Pieter Vaes de eerste winkel van The Cacao Project op de Bruul in Mechelen. “Maar het pand was eigenlijk al enkele jaren te klein”, zegt hij. “We zaten op een moeilijk kruispunt. We moesten kiezen tussen op de Bruul blijven met de winkel, verhuizen naar een ander pand of een tweede winkel openen in een andere stad. Uiteindelijk hakten we de knoop door en kozen we ervoor om de zaak te verhuizen naar een veel groter pand in Mechelen.”

LEES OOK. Mechelse chocolatier vertegenwoordigt ons land op festival in Mexico

Dat vond Pieter op de Korenmarkt. “Ik kwam in contact met de eigenaars van Breckpot, het gebouw op de Korenmarkt waar vroeger onder andere Centpourcent en Gybels gevestigd waren”, vertelt hij. “Toen ik binnenstapte, wist ik meteen dat ik we dit moesten doen. Ik was enorm onder de indruk. Het is een van de mooiste panden van de stad. Het is wel een stap in het duister, en dus ook een beetje eng. Maar soms moet je gewoon durven. We hopen dan ook dat de klanten zullen volgen en ons ook op de Korenmarkt zullen vinden.”

 

De nieuwe winkel is zeven keer groter dan de oude. “We gaan van dertig soorten pralines naar ongeveer zestig”, zegt Pieter. “En we breiden ons assortiment ook op andere vlakken verder uit. Ik leg me nu ook toe op patisserie. De mensen zullen bij ons dus ook taartjes kunnen kopen. Daarnaast starten we ook met Italiaans ijs. We bieden twaalf smaken aan. Het gaat om acht traditionele smaken en vier verrassende en wisselende smaken. Net zoals we dat vroeger deden, willen we de mensen blijven verrassen met bijzondere smaken.”

Terras

The Cacao Project beschikt op de Korenmarkt ook over een verbruikszaal van ongeveer 50 vierkante meter. “Die opent zo snel mogelijk, maar we wachten nog op de juiste vergunningen”, klinkt het. “Van zodra dat in orde is, kunnen we ook het terras plaatsen. Op dat moment zullen we ook al wat beter ingewerkt zijn, want iedereen zal moeten wennen aan de nieuwe winkel. In onze verbruikszaal serveren we onder andere speciale ijscoupes, zoals een coupe chocomousse. Daarnaast zullen we ook cocktails en speciale limonades en iceteas aanbieden.”

 

Toen het nieuws over de verhuizing in het najaar van vorig jaar bekendraakte, hoopte Pieter tegen Valentijn te kunnen openen, maar dat draaide anders uit. “De verbouwing verliep eigenlijk vrij vlot”, zegt hij. “We plaatsten een aantal nieuwe wanden en togen en alles verliep volgens plan. Maar andere factoren strooiden uiteindelijk toch roet in het eten. Zo wachten we nog steeds op een internetaansluiting en moesten we door omstandigheden langer wachten op ons materiaal. Maar nu zijn we er klaar voor en we zijn blij dat we eindelijk kunnen openen.”

De zaak opent woensdag de deuren. Van maandag tot en met vrijdag is de winkel open van 10 tot 19u, de ijstoog blijft open tot 22u. Op zaterdag opent The Cacao Project al om 9u en op zondag is dat om 11u. Dinsdag is de wekelijkse sluitingsdag.