Nieuws Mechelen Thomas More investeert in hybride leslokalen

Thomas More investeert in hybride leslokalen

Thomas More investeert in hybride leslokalen

MECHELEN – De businessopleidingen van de Thomas More-hogeschool in Mechelen investeren 120.000 euro in twee superefficiënte hybride leslokalen. Deze klassen maken volledig interactief onderwijs mogelijk, zowel in de klas als thuis, in binnen- en buitenland. Daarnaast zet Thomas More ook in op virtual reality en andere technieken van de toekomst.

Het prijskaartje bedraagt circa 60.000 euro per klaslokaal. Eerder investeerde Thomas More op alle campussen al in 80 hybride leslokalen, die in deze coronacrisis prima hun dienst bewijzen. Deze twee lokalen gaan op technisch vlak nog een stukje verder. Met geluidstegels in het plafond en zes megaschermen in het gezichtsveld van de docent en de studenten in de klas is de beleving van de les even ‘live’ voor de student on campus als online.

De studenten van de tweede bachelor Bedrijfsmanagement kregen de primeur. Een deel van hen volgde conform de nieuwe coronamaatregelen de les in de klas, een deel van hen zat thuis achter het scherm. Voor docent Geert Kesteleyn was dit een verademing. “De loopcamera’s volgen je steeds, zo hoef je niet de hele tijd stil te zitten zoals bij een gewone online les. Het is ook gemakkelijker om een wisselwerking te hebben met de studenten die thuis les volgen, het is eigenlijk alsof ze aanwezig zijn in de klas.”

Voor unitmanager Geert Strobbe is de investering een stap in de realisatie van de internationale ambities van de hogeschool. “Het online lesgeven is hiermee comfortabeler voor onze docenten en de lessen zijn een stuk aantrekkelijker voor de studenten thuis. Maar er is meer. Dankzij deze technieken hoeven buitenlandse studenten of cursisten ook geen visa, reis- en verblijfkosten meer te betalen … Thomas More zal de colleges gewoon aan huis brengen.” Naast deze hoogtechnologische hybride lokalen investeert Thomas More ook  in het lesgeven in virtual reality.  “Eind deze maand bezoek ik een hightech bedrijf in Nederland dat experimenteert met hologrammen”, aldus de unitmanager. “In de toekomst brengen we de docent bij de student op zijn studeerkamer, of de student nu in Mechelen of Rio De Janeiro woont.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.