Nieuws Mechelen Toegankelijke citytrips in Mechelen voor mensen met beperking

Toegankelijke citytrips in Mechelen voor mensen met beperking

Schepen Björn Siffer

Toegankelijke citytrips in Mechelen voor mensen met beperking

Stad zonder drempels is een project van WeTravel2 en Stad Mechelen en biedt citytrips aan voor mensen met een beperking. Zij gaan met hun familie, vrienden of partner op een toegankelijke en aangepaste pakketreis naar Mechelen. Mechelen engageert zich als pilootproject maar hoopt uiteraard op uitbreiding naar andere steden.

Stad zonder drempels voorziet een aangepast en toegankelijk programma voor mensen met een beperking. Zo neemt de citytrip hen niet enkel naar toeristische trekpleisters, maar nemen ze ook deel aan leuke initiatieven zoals kookworkshops en kennismaking met lokale ambachten. Het aanbod bevat verblijfsarrangementen van 3 dagen/2 nachten of 4 dagen/3 nachten.

De citytrip is toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking en zij kunnen vergezeld worden door hun partner, familie of vrienden. Mensen zonder medereizigers kunnen beroep doen op een vrijwilliger van vzw Kompaan. Op aangeven van de noden van de persoon met een beperking gaat de vrijwilliger mee op pad.

Pilootproject

“Het is een vruchtbare samenwerking geweest tussen WeTravel2, Stad Mechelen en de lokale horeca om toegankelijke bezoekerspakketten en verblijfsarrangementen uit te werken”, zegt Björn Siffer, schepen van toerisme. “We mogen er trots op zijn dat onze stad als piloot aantreedt. We willen als voorbeeld dienen voor de uitrol van het toeristisch concept ‘stad zonder drempels’ naar andere Vlaamse, Belgische en Nederlandse steden. Het toeristisch belang van dit pilootproject mag niet onderschat worden.”

“Onze Sint-Romboutstoren en Museum Hof ban Busleyden zijn partners in dit project. We bieden ook al een Dementievriendelijke Wandeling en een Toegankelijke Erfgoedwandeling aan. Ook de website van Visit Mechelen bevat veel informatie over de toegankelijkheid van onze toeristische attracties”, vult schepen Siffer aan.

Vanuit Visit Mechelen wordt een oproep gedaan naar toeristische ondernemers om aan te sluiten bij inspiratiemomenten die volgend voorjaar georganiseerd worden. “Via deze inspiratiesessies stimuleren we de bewustwording rond toegankelijkheid en maken we de toeristische belevingscirkel verder rond.” Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich voorinschrijven via www.visitmechelen.be/inschrijven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.