Nieuws Mechelen Toekomst bekend voor Albert Heijn in Boortmeerbeek

Toekomst bekend voor Albert Heijn in Boortmeerbeek

Toekomst bekend voor Albert Heijn in Boortmeerbeek

Het fusiebedrijf Ahold Delhaize tussen Ahold en Delhaize moet van de Belgische Mededingingsautoriteit verplicht een aantal winkels in België afstoten. Het concern maakte bekend dat vier winkels en een ander project zijn verkocht. De vestiging van Albert Heijn in Boortmeerbeek zal worden overgenomen door een onafhankelijke supermarktondernemer. Nadat begin maart 2017 ook al vijf winkels en één project werden afgestoten, komt het concern opnieuw een stap dichter bij de afronding van de verplichte verkoop van in totaal dertien Belgische winkels.

Albert Heijn was pas sinds eind 2015 actief aan de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek. De nieuwe vestiging kwam er in de plaats van de campingwinkel Salu, die werd gesloopt. Voor de overname is nu een onafhankelijke supermarktondernemer gevonden. Bij Albert Heijn in Boortmeerbeek werken een 40-tal mensen.

Ahold Delhaize zal in 2019 beslissen of het merk Albert Heijn als afzonderlijk winkelmerk blijft bestaan in ons land. Carrefour neemt een AD Delhaize in Berendrecht over, een Proxy Delhaize in Gent en een Albert Heijn in Lokeren. De winkels zullen omgevormd worden tot Markets, zo laat Carrefour weten.

De winkels zouden binnen ongeveer drie maanden overgedragen moeten zijn. Het personeel behoudt zijn arbeidsvoorwaarden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.