Nieuws Mechelen Topballerina start met online balletcoaching en pilateslessen

Topballerina start met online balletcoaching en pilateslessen

Topballerina start met online balletcoaching en pilateslessen

MECHELEN – Aki Nishio is een Japanse ballerina die in Mechelen woont. Ze danste bij balletgezelschappen over de hele wereld. Maar nu start ze met online coaching voor beloftevolle balletdansers én met online pilates- en andere oefeningen voor het grote publiek.

Aki Nishio kwam op jonge leeftijd naar België om les te volgen aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen. Na haar studies danste onder ander bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en bij andere gezelschappen over de hele wereld. Enkele jaren terug vestigde ze zich in Mechelen waar ze haar eigen balletschool opstartte en jonge en minder jonge dansers begeleidde.

Wegens gebrek aan een oefenruimte en mede door de coronacrisis viel dat allemaal stil. Aki was echter al voor de coronacrisis gefascineerd door online balletlessen. De omstandigheden hebben alles in een stroomversnelling gebracht en nu richtte ze met A.N. PalletPro, haar eigen zaak op.
“Pallet is een samentrekking van Ballet en Pilates. Het is namelijk zo dat ik vooral in de weekends online balletlessen geef maar tijdens de week ben ik personal coach en werk ik met gewone mensen een programma af om gezond en fit te blijven”, legt Aki uit.

Alles gebeurt online. Niet met filmpjes, maar echt one-on-one coaching via Zoom, Teams of Skype. “Wat de balletlessen betreft werken we op die manier over de hele wereld. Ook in mijn thuisland Japan is er veel interesse in deze vorm van personal coaching. Ik werk daarvoor samen met collega-balletdansers van over de hele wereld. Voor de leerlingen is het heel bijzonder dat ze les krijgen van bekende namen. Het is de bedoeling dat de leerlingen via hun laptop hun oefeningen filmen zodat wij meteen correcties kunnen uitvoeren.”

Het doelpubliek van de pilates- en body fitnesslessen is veel breder en heeft eigenlijk niets met ballet te maken. “Er zijn steeds meer mensen die van thuis werken. Het is dan belangrijk om ook aan je gezondheid te denken en fit te blijven. Iedereen die dat wil, jong of oud, kan een sessie van een half uur of een uur boeken waarbij ik online, maar toch samen met hen oefeningen doe om hun lichaam te versterken. Het zijn makkelijke oefeningen die je gewoon thuis kan doen. Het is de ideale manier om aan sport te doen en toch de coronamaatregelen te respecteren”, besluit Aki Nishio.

www.anpalletpro.com

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.