Nieuws Mechelen Transportbedrijf Ekotrax behaalt het strenge QS-label

Transportbedrijf Ekotrax behaalt het strenge QS-label

Transportbedrijf Ekotrax behaalt het strenge QS-label

SINT-KATELIJNE-WAVER – Het familiebedrijf EKOTRAX, gespecialiseerd in gekoeld en verwarmd wegtransport, kreeg zopas het QS-label uitgereikt. Deze Duitse norm is enkel voorbehouden voor bedrijven die de hoogste kwaliteitsborging van vers voedsel garanderen. “We werkten hard om op dit niveau te raken en zijn dus ook trots om het QS-label te ontvangen. Het maakt ons klaar voor een verdere groei”, zegt zaakvoerder Koen Dierckx.

Met 10 eigen trucks en 30 trailers biedt EKOTRAX innovatieve, flexibele én betrouwbare transportoplossingen voor alle sectoren. Het bedrijf rijdt vandaag op zo’n 15 landen. “Onder onze klanten mogen we bijvoorbeeld Edeka rekenen, de grootste retailgroep in Duitsland. Om nog verder internationaal te groeien, is het belangrijk om aan te tonen dat wij de beste kwaliteit garanderen. Zeker in corona-tijden. Daarom beschikken we al jaren over het IFS-certificaat en sinds vandaag dus ook over het QS-label”, zegt Koen trots.

Om het label in de wacht te slepen, onderging EKOTRAX – ondersteund door partner Normec Foodcare – verschillende inspecties van onafhankelijke auditoren. “Ze beoordeelden ons aan de hand van een uitgebreide checklist”, vertelt Koen. “Bovendien zullen we de komende tijd regelmatige extra onaangekondigde controles krijgen. Wist je dat wij als transportbedrijf trouwens één van de weinigen zijn in België met een QS-label? Het vormt dus zeker een extra troef.”

Het QS-label is de hoogste norm voor voedselveiligheid in Duitsland. “Toen we het positieve nieuws ontvingen, waren we erg trots. Transport is vandaag veel meer dan goederen van A naar B brengen. We investeren daarom in nieuwe technologieën en innovatieve oplossingen. Van temperatuurmanagement, online brandstofmonitoring tot big data… wij springen graag mee op de kar. We willen niet de grootste zijn, maar wel de beste in gekoeld en verwarmd wegtransport”, besluit zaakvoerder Koen Dierckx ambitieus.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.