Nieuws Mechelen TSM investeert in infrastructuur en studieaanbod

TSM investeert in infrastructuur en studieaanbod

TSM investeert in infrastructuur en studieaanbod

MECHELEN –  Op de campus Jef Denyn is er nog maar net een nieuwbouw in dienst genomen, of Technische Scholen Mechelen investeert alweer in nieuwe lokalen. Die zijn nodig omdat vanaf volgend schooljaar TSM haar studieaanbod verder uitbreidt met tal van nieuwe richtingen.

Op STEM-en mediacampus Jef Denyn breidt het aanbod in de tweede graad uit met nieuwe richtingen als biotechnische wetenschappen, biotechnieken, elektromechanische technieken, voertuigtechnieken en printmedia. “Naast dit nieuw aanbod vernieuwen we ook verschillende van onze bestaande richtingen. We versterken ons studieaanbod met opties in de drie verschillende finaliteiten: doorstroomrichtingen die voorbereiden op hoger onderwijs, richtingen dubbele finaliteit die voorbereiden op zowel verder studeren als de arbeidsmarkt en tot slot richtingen met finaliteit arbeidsmarkt”, zegt algemeen directeur Jan Van Eyken. “Met 15 richtingen in de tweede graad beschikken we over een zeer uitgebreid aanbod in STEM en media. ‘Sterk in STEM, str@f in media’ is niet voor niks de slogan van onze school.”

Hiernaast bouwt TSM ook verder aan haar aanbod in maatschappelijke veiligheid. Na het succes van de populaire richting Integrale Veiligheid, start de school in de derde graad al vanaf volgend schooljaar met de gloednieuwe richting Defensie en Veiligheid. Deze richting ontstond in samenwerking met Defensie, de private bewaking, brandweer, gevangenis en politie. “We zijn heel tevreden dat we één van de 16 Vlaamse scholen zijn die toelating kregen om deze richting te programmeren. Dankzij onze 10 jaar ervaring die we opbouwden met Integrale Veiligheid, kunnen we beroep doen op de verschillende samenwerkingsverbanden met politie. Als school kiezen wij er daarom voor om ook een voorbereiding op politie te integreren in de nieuwe richting Defensie en Veiligheid”, zegt Anneleen De Clercq, opleidingscoördinator Integrale Veiligheid.

www.tsmmechelen.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Duffel
Duffel

Huisartsen openen wijnwinkel

DUFFEL – In de Kiliaanstraat in Duffel openden huisartsen Willy Holsters (69) uit Duffel en Guy Peeters (64) uit Koningshooikt… Lees meer