Kelian De Wilde en Yanni Verhoeven Kelian De Wilde en Yanni Verhoeven. Foto: Dirk Vertommen

Twintigers Yanni en Kelian nemen café Koer in Heist-op-den-Berg over

Nog een maand wachten en dan heropent café Koer in de Kattestraat in Heist-op-den-Berg opnieuw de deuren. De nieuwe eigenaars van het bruine café zijn Yanni Verhoeven (25) en Kelian De Wilde (21), beiden geen onbekenden in de Heistse horeca.

De Heistenaars zijn al jaren collega’s in café ’t Pleintje. Yanni heeft er negen jaar gewerkt, eerst als jobstudent en later als vaste kracht. Kelian is er ook al vijf jaar actief. “We hebben er altijd graag gewerkt. We werden er goed gesoigneerd en hebben er keiveel geleerd. Maar nu kunnen we samen als nieuwe eigenaars aan ons eigen verhaal beginnen te schrijven. We kijken er enorm naar uit, het is erg spannend”, vertellen de twee.

Café Koer ligt op de hoek van de Kattestraat en de Velodroomstraat, vlak bij cultuurcentrum Zwaneberg. Eind november 2022 sloot de vorige eigenaar de zaak en werd naar een opvolger gezocht. “Dit is een typische bruine kroeg, met zo’n oude tegelvloer, spaarkaske tegen de muur, een houten toog met marmeren blad en oude stoelen. Van de eerste keer dat we hier kwamen kijken, waren we verliefd op het pand. Het pand was trouwens niet alleen charmant, het was ook goed in orde en was nog recent geschilderd. Buiten een paar kapotte lampen vervangen, de toog aanvullen, het terras opstellen en eens goed kuisen hebben we niet veel werk om alles klaar te maken voor de heropening.”

 

 

Kelian De Wilde en Yanni Verhoeven
Kelian De Wilde en Yanni Verhoeven. Foto: Dirk Vertommen

Lekkere pintjes

Aan de grote toog zijn sinds de opening ruim driekwart eeuw geleden al heel wat pintjes gedronken. “Dit café heeft de naam dat hier de beste Stella van ’t vat wordt getapt”, vertellen de twee. “We hopen dat er nog heel veel pintjes getapt worden. Het moet voor ons ook een plek worden waar jong en oud welkom is. Deze zaak is alleszins erg bekend in Heist. Ze zou al sinds 1947 bestaan, eerst nog onder de naam Bij de Kes.”

De twee willen er ook maandelijks optredens organiseren zoals dat vroeger gebeurde. “Nieuw wordt dat we ook tijdens de marktdagen op zondag en maandag openen vanaf 9u. Voor de rest veranderen we niet veel. Wat goed is, moet je niet aanpassen.”

Het openingsweekend staat gepland op 7, 8 en 9 juli. ’s Avonds is er telkens wat extra te beleven. Op vrijdag is er vanaf 18u een afterwork met dj Peter. Zaterdag vanaf 22u is er een dansavond met dj Crossliner en dj Onderkoffer en op zondag is er met Routsj een liveband vanaf 19u. “Aan de vele reacties merken we dat veel vaste klanten naar de heropening snakken. Er hing hier een familiale, plezante sfeer en die willen we hier terugbrengen.”