Sarah Cogneau, Frédéric Derèse en Luca, een van zijn zonen, tellen af naar de opening van VerToi . Op paasmaandag kan je de nieuwe brasserie al eens uitproberen. Sarah Cogneau, Frédéric Derèse en Luca, een van zijn zonen, tellen af naar de opening van VerToi . Op paasmaandag kan je de nieuwe brasserie al eens uitproberen. Foto: Leen Van de Sande

Uitbaters Mechelse brasserie VerToi leven toe naar opening: “De zaak is zoals we ze gedroomd hebben”

De nieuwe brasserie VerToi in het Mechelse Vrijbroekpark is helemaal ingericht. De uitbaters tellen af naar de opening op woensdag 30 april, maar op paasmaandag organiseren ze al een try-out om te zien hoe alles loopt.

In het najaar van 2024 raakte bekend dat Frédéric Derèse en zijn zonen Luca (23) en Milan (20) de nieuwe uitbaters worden van de gerenoveerde horecazaak in de vroegere brasserie ‘t Park. De brasserie straalt opnieuw de sfeer uit van de Expo in 1935, toen ze een van de paviljoenen was op de Wereldtentoonstelling. De serre is verdwenen, maar heel het gebouw baadt in licht. “Wij hebben binnen zestig plaatsen en buiten op het terras nog eens een zestigtal”, zegt Sarah Cogneau (48).

Zij gaat VerToi samen met haar man Frédéric en twee van zijn zonen runnen. Samen met zijn gezin baat hij op de Stuivenbergbaan al enkele jaren B&B Insi2 uit. “Het Vrijbroekpark ligt in onze achtertuin. We kijken uit naar de opening van VerToi”, zegt hij. Voor de uitbaters echt van start gaan, organiseren ze op paasmaandag van 11 tot 22 uur een eerste proefdag om heel hun organisatie uit te testen. “Wij beginnen met pannenkoeken, ijs en taart. Dus nog niet de volledige kaart”, zegt Sarah.

Vanaf woensdag 30 april zal je al enkele gerechten van de toekomstige kaart kunnen bestellen. “Dan serveren we bijvoorbeeld ook al pasta’s, boterhammen en een tapasplankje. Onze kaart zal origineel zijn. Wij willen zo veel mogelijk lokaal en duurzaam werken. Wij hebben er veel tijd ingestoken om die aanpak op punt te stellen. We hebben al onze leveranciers heel bewust gekozen. Zo gaan we geen gewone cola serveren, maar een Duits merk”, legt Sarah uit.

Carrièreswitch

Deze zomer gaat in VerToi de vaste chef-kok aan de slag. Dan komen er croques en hamburgers bij en in september breidt de kaart nog uit. “Onze toekomstige chef stond jarenlang in het onderwijs en koos voor een carrièreswitch. In juni studeert ze af in Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. We kijken er naar uit om met haar samen te werken. Wij hebben samen met haar ons menu opgesteld. De pannenkoek die je hier gaat eten, is niet de gewone pannenkoek. Zelf had ik er nog nooit zo eentje geproefd”, vertelt Sarah.

Frédéric telt echt af naar de opening. “We zijn erg tevreden over de samenwerking met de provincie Antwerpen, de eigenaar van het gebouw. De zaak is zoals we ze gedroomd hebben. Ik hoop dat onze toekomstige klanten hetzelfde gevoel hebben. Het is een toplocatie, waar wij onze keuken stap voor stap gaan opbouwen”, vertelt hij. Heel de zaak heeft hij samen met zijn broer David ingericht. “Ik ben de zoon van een schrijnwerker in Namen en mijn broer heeft de zaak overgenomen.”

Brasserie VerToi in het Vrijbroekpark zal van woensdag tot en met zondag geopend zijn. Tot na de herfstvakantie loopt het hoogseizoen. Dan is de brasserie woensdag en donderdag open van 11 tot 19 uur, op vrijdag, zaterdag en zondag van 11 tot 22 uur. Tijdens het laagseizoen sluit de brasserie elke avond om 19 uur.