casa uitverkoop Foto: svh

Uitverkoop Casa slaat aan: enorme rij kooplustigen op IJzerenleen

De uitverkoop bij Casa op de IJzerenleen in Mechelen zorgt voor een zelden geziene stormloop. Al om 7 uur vanmorgen stond de eerste klant te wachten. Intussen zijn het er honderden.

Na het faillissement van de winkelketen beslisten de curatoren om een uitverkoop te houden. Die lokt in Mechelen alvast enorm veel belangstelling. De rij strekt zich uit over de hele lengte van de winkelstraat, tot aan het Schepenhuis.

Bij de opening om 10 uur liet de verantwoordelijke van VH Auctions vijftien mensen binnen om de verkoop in goede banen te leiden. Zodra een koper de winkel had verlaten, mocht er weer iemand binnen. Er waren ook bewakingsagenten aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Lees ook: Succesverhaal en teloorgang van Casa: van Itegem over Aruba naar een (niet eens zo) verrassend faillissement

Foto: svh

Wie een koopje wil doen, moest dus geduld oefenen, maar dat hadden de meeste klanten er voor over. Zoals Frieda Diddens uit Duffel. Zij was op zoek naar een tafeltje voor buiten. “Ik heb het niet gevonden, maar het maakt niet uit. Ik heb andere leuke dingen kunnen kopen zoals deze mooie onderleggers voor op tafel”, zegt ze.

Foto: svh

Dan had Yorne Thys meer geluk. Hij kon voor 280 euro een heel servies op de kop tikken. “We zijn vanuit Sint-Katelijne-Waver net verhuisd naar Mol. Het komt dus zeker van pas”, vertelt hij. De jongeman was goed georganiseerd en had zelf een bak meegenomen. “Ik wilde het servies al langer, maar ervoor vond ik het iets te duur.”

Foto: svh

De interieurwinkelketen heeft in ons land begin maart het faillissement aangevraagd. In Nederland gebeurde begin april hetzelfde. Het zestigtal winkels in ons land, het distributiecentrum en het hoofdkantoor in Olen zijn ondertussen gesloten. In Frankrijk werd door Casa een gerechtelijke reorganisatie aangevraagd.

Casa is een van oorsprong Belgische keten die in 1988 bij de Nederlandse ondernemersfamilie Blokker belandde. In april 2021 verkocht die de keten aan de Amsterdamse investeringsgroep Globitas. De investeerder had 51 procent van de aandelen in handen – de rest was in handen van de Nederlandse ondernemer Frank Pruijn.