Nieuws Mechelen Uitzendspecialist ASAP.be zet in op leervacatures

Uitzendspecialist ASAP.be zet in op leervacatures

Beyers koffie is een van de bedrijven die intekende voor dit project.

Uitzendspecialist ASAP.be zet in op leervacatures

PUURS – Nu de economie weer volop aantrekt, kampen heel wat bedrijven met een structureel personeelstekort. Het zijn vooral technische profielen die moeilijk te vinden zijn. Om daar een mouw aan te passen, zet Belgische uitzendspecialist ASAP.be, in samenwerking met zijn klanten, nu volop in op gerichte opleidingstrajecten.

De respons bij de kandidaten is alvast bijzonder positief met 250 inschrijvingen voor de leervacatures, slechts enkele weken na de lancering. “Wij geloven dat we met een langetermijnvisie het verschil kunnen maken. Door de kandidaten over langere trajecten te begeleiden en hen te helpen hun loopbaan te futureproofen, onder meer aan de hand van de juiste opleidingen”, zegt Ann Boterman, Business director bij ASAP.be

Vandaag is de vraag naar technische profielen en productiemedewerkers groter dan ooit. Zo is ongeveer de helft van de 4.000 openstaande vacatures op deze profielen gericht. Om hier op een duurzame manier een antwoord op te bieden, werkt ASAP.be met TEO, een uniek opleidingssysteem om op korte termijn technische skills aan te leren.
Wij geloven dat in deze aanpak de oplossing ligt voor heel wat knelpuntberoepen. Tot dusver startten liefst 250 kandidaten het TEO-traject. Voor velen is dit dé uitgelezen kans om duurzaam toegang te krijgen tot de arbeidsmarkt. Voor anderen, waaronder ook heel wat hogeropgeleiden, is dit dan weer een opportuniteit om een compleet nieuwe weg in te slaan”, legt Ann Boterman uit.

Concreet omvatten de TEO-opleidingen drie fases die in totaal zo’n 2 maanden in beslag nemen. Het traject start uiteraard met een theoretische opleiding, die online gegeven wordt, gevolgd door praktijlessen aan de hand van opleidingskoffers. Als een kandidaat de eerste 2 fases vlot doorlopen heeft, kan hij/zij op leerstage, een on-the-job-training, bij de werkgever. Vanaf dat moment wordt de kandidaat ook betaald. Initieel werkt de kandidaat voor de klant via een interimcontract van ASAP.be, maar het einddoel is een vast contract bij de klant.

Vandaag zijn er een tiental grote bedrijven die hebben ingetekend en starten de eerste kandidaten hun leervacatures, onder andere bij Beyers Koffie in Puurs.

ASAP.be is dermate overtuigd van het potentieel van de TEO-opleidingen, dat ze het principe ook toepassen op een andere doelgroep waar vandaag bijzonder veel vraag naar is – de callcentermedewerkers. Bovendien lanceerde de uitzendspecialist pas nog een nieuw pilootproject. Academy4You is een concept waar er op basis van de ambities van de uitzendkracht gekeken wordt hoe die gerealiseerd kunnen worden aan de hand van gerichte, individuele opleidingen.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.