Nieuws Mechelen Unit-T slaat handen in elkaar met Deepomatic voor innovatieve kwaliteitscontroles

Unit-T slaat handen in elkaar met Deepomatic voor innovatieve kwaliteitscontroles

Unit-T slaat handen in elkaar met Deepomatic voor innovatieve kwaliteitscontroles

MECHELEN – Unit-T, Belgisch filiaal van de Solutions 30-groep, heeft samen met Deepomatic een innovatief kwaliteitscontrolesysteem ontwikkeld op basis van artificiële intelligentie (AI), een primeur in België. Het systeem ondersteunt technici tijdens de installatie van digitale elektriciteits- en gasmeters.

 

De Europese Commissie mikt op een snelle uitrol van digitale meters. Onder meer daarom heeft de Vlaamse regering de ambitie vastgelegd om alle klassieke meters in Vlaanderen tegen 2029 te vervangen door digitale energiemeters. Om die snelle uitrol te realiseren, stelde Fluvius in 2020 Unit-T aan als een van zijn partners. Unit-T heeft toen 2 doelstellingen geïdentificeerd: het nauwkeuriger maken van haar procesdocumentatie en het afstappen van manuele kwaliteitscontroles.

Artificiële Intelligentie

Om de hoogste kwaliteitsnormen te garanderen, wilde Unit-T een hybride aanpak die mens en machine combineert. Dat kan door AI toe te passen op foto’s die de technicus ‘in the field’ neemt. De technicus kan zo zijn eigen werk extra laten controleren. Deepomatic hielp met het behalen van die doelstelling.Het AI-systeem werkt viaieen app, waarin de visuele automatiseringsoplossing van Deepomatic is geïntegreerd.

Via de app kan de technicus foto’s nemen van de digitale meters en controleren of ze correct werden geïnstalleerd, inclusief alle administratieve opvolging. Het AI-algoritme is namelijk in staat om meer dan 25 visuele taken van verschillende aard op de foto’s te controleren: controle van de aanwezigheid van elementen (werkelijke gas- of elektriciteitsmeter, EAN-sticker, zegels …), evenals het lezen van gegevens en het controleren van hun geldigheid.

Deepomatic’s oplossing voert de analyse onmiddellijk uit en geeft ook directe feedback aan de technicus, die kan corrigeren wat als ongeldig werd gemarkeerd. Het resultaat is dat zowel de technici bij de klant als de backoffice teams op kantoor een hogere kwaliteit realiseren en ook veel sneller en efficiënter feedback kunnen geven en verwerken.

“Het gebruik van AI op foto’s genomen door technici is een zeer efficiënte manier om de hoge kwaliteitsnormen die Unit-T nastreeft te waarborgen”, zegt Ton Bosters, CEO van Unit-T. “De mogelijkheid om te vertrouwen op realtime AI-gebaseerde controles met live feedback aan de technicus is een geweldige evolutie in kwaliteitsbeheer. Ik was verrast door de snelheid van de IT-implementatie en de hoge nauwkeurigheid van de AI-modellen die momenteel worden gebruikt.Ik geloof echt dat de samenwerking met Deepomatic een strategische meerwaarde biedt voor de klanten van Unit-T en Solutions30.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.