Nieuws Mechelen Unizo blij met verlenging vrijstelling RSZ eerste werknemer

Unizo blij met verlenging vrijstelling RSZ eerste werknemer

Carl Van Dyck (Unizo Antwerpen)

Unizo blij met verlenging vrijstelling RSZ eerste werknemer

REGIO – De maatregel om voor je eerste werknemer geen werkgeversbijdrage aan de sociale zekerheid te moeten betalen liep af op 31 december 2020. In het regeerakkoord werd al vermeld dat de vrijstelling van werkgeversbijdragen voor de aanwerving van de eerste werknemer zou worden verlengd na 2020 en dat is nu een feit.

Wie een eerste werknemer aanwerft, moet op zijn loon geen patronale basisbijdragen betalen voor de sociale zekerheid. Hiermee kan een ondernemer ongeveer 25% per maand besparen. Deze vrijstelling is voor onbepaalde duur.

“UNIZO Provincie Antwerpen is zeer tevreden dat deze maatregel wordt verlengd. Dit zorgt namelijk voor lagere loonlasten. En daar pleit UNIZO al jaren voor”, zegt Carl Van Dyck, directeur UNIZO provincie Antwerpen.

In totaal hebben sinds de invoering 50.361 Belgische werkgevers genoten van deze maatregel. Alleen al voor de provincie Antwerpen zijn dit 8.262 werkgevers. Jaarlijks steeg het aantal werkgevers die deze ‘nulbijdrage’ gebruikten, waardoor er ook een positieve impact was op het aantal jobs. In onze provincie werden de meeste jobs gecreëerd in de Bouwnijverheid (1127), gevolgd door handel (1664) en vrije beroepen (1002).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Sint-Katelijne-Waver
Sint-Katelijne-Waver

Maanhoevebad zoekt uitbater

SINT-KATELIJNE-WAVER - Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver is op zoek naar een uitbater voor het Maanhoevebad en de bijhorende cafetaria. Het… Lees meer