Nieuws Mechelen UNIZO Mechelen trekt 2023 op gang met nieuw bestuur

UNIZO Mechelen trekt 2023 op gang met nieuw bestuur

Foto: Unizo Provincie Antwerpen

UNIZO Mechelen trekt 2023 op gang met nieuw bestuur

MECHELEN – De Mechelse afdeling van ondernemingsorganisatie Unizo heeft het nieuwe jaar ingezet met een verse bestuursploeg samen te stellen. De nieuwe groep wil een nieuw geluid laten horen in het ondernemerslandschap in Mechelen. Constructief en positief kiezen ze resoluut voor samenwerking over de verschillende sectoren en deelgemeenten heen. “Voor ons zijn de lokale ondernemersverenigingen echt het kloppende hart van onze ledenorganisatie en de voelsprieten voor wat er lokaal leeft in de ondernemerswereld”, zegt Carl van Dyck, directeur UNIZO provincie Antwerpen.

De kersverse bestuursploeg heeft daarbij ambitieuze doelstellingen om de UNIZO werking op de kaart te zetten in Mechelen. Zoals elke lokale vereniging zal UNIZO Mechelen bijvoorbeeld ook inzetten op eigen activiteiten. Tijdens deze activiteiten ontmoeten ondernemers elkaar en delen ze lief en leed. Het eerste event is al in zicht: ‘vind je match bij UNIZO Mechelen’ op 15 februari. Mechelse ondernemers komen tijdens deze activiteit samen en worden gelinkt aan elkaar op basis van gelijkaardige uitdagingen, om zo verder rond een thema te werken.

Band met stad Mechelen

Belangenbehartiging blijft een belangrijk stokpaardje binnen UNIZO Mechelen. Het team zal bij het stadsbestuur blijven pleiten voor het voeren van een krachtig economisch beleid en een constructieve samenwerking, zodat ondernemers in de beste omstandigheden kunnen ondernemen.

“Mechelen bruist van de ondernemers met ambities. De dossiers waar we vandaag op inzetten hebben een sterke focus op het creëren van ruimte voor ondernemers. Fysieke plaats voor ondernemen is belangrijk voor de groeiambities van de stad”, vindt voorzitter Piet Verlinden.

“Het eerste dossier dat we met de stad hebben opgenomen focuste zich op het centrum. Een stad is pas een stad als er handel is. Bedenk de handel weg en je hebt geen stad, geen economie. Het doet me daarom plezier dat de stad meedenkt met UNIZO om samen voorruit de kijken. Het goede nieuws is dat er nog veel opportuniteiten zijn om samen te groeien. Samen sterk! Die constructieve dialoog willen we ook voeren rond de uitdagingen van Mechelse ondernemers buiten het centrum en op de industrieterreinen.”

“Voor ons zijn de lokale ondernemersverenigingen echt het kloppende hart van onze ledenorganisatie”, zegt Carl van Dyck, directeur UNIZO provincie Antwerpen. “We hebben in de provincies zo’n 30 tal lokale verenigingen. Dat zijn méér dan 250 ondernemers-vrijwilligers die het aanspreekpunt zijn voor hun collega-ondernemers in hun stad of gemeente. Zij zijn onze voelsprieten voor wat er lokaal leeft in de ondernemerswereld en van waaruit wij de lokale belangenbehartiging kunnen voeden. Hiermee bouwen wij een sterk netwerk uit waarmee we het belang van de lokale economie willen onderstrepen”, aldus van Dyck.

Het bestuur is actief in heel wat sectoren, het huidige bestuur bestaat uit de volgende personen:

  • Piet Verlinden (Verlinden Slaapcomfort)
  • Elise De Rudder (IP-FAB)
  • Margaux Cannaerts (Autobussen Cannaerts)
  • Jolien Lauwens (KSTMZD & Creative Finance)
  • Saïd El Farisi (PAYCO)
  • Werner Verhoeven (Carrefour Express Battel)
  • Stijn Bevernage (GEPRINT)
  • Dirk Teughels (XL Reclame)
  • Gerrit Van Riet (KBC)

Het blijft echter niet bij deze 9 ondernemers. De nieuwe dynamiek heeft al een aantal spontane vragen opgeleverd van Mechelse ondernemers. De komende weken en maanden blijven we dan ook het bestuur versterken door nieuw bloed te verwelkomen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.