Nieuws Mechelen UPC Duffel is het fitste bedrijf van Vlaanderen

UPC Duffel is het fitste bedrijf van Vlaanderen

UPC Duffel is het fitste bedrijf van Vlaanderen

DUFFEL – Een maand lang gingen 62 werknemers van het Universitair Psychiatrisch Ziekenhuis in Duffel de uitdaging aan om zo veel mogelijk stappen te zetten. Uiteindelijk haalden ze meer dan 20 miljoen stappen of 14.000 kilometer. Dinsdag ontvingen ze hiervoor de wisselbeker en een gepersonaliseerde pingpongtafel.

Onder de slogan No Steps, No Glory! gingen bedrijven in mei de uitdaging aan om te stappen tegen andere bedrijven. Tijdens ‘No steps, no glory’ streeft elke deelnemende werknemer ernaar 10.000 stappen per dag te zetten tijdens, voor en na het werk. Coaches Bruce & Betty motiveren hen hierbij.

Het werd een nek-aan-nekrace, maar uiteindelijk won UPC Duffel de No steps, no glory!-challenge met een gemiddelde van 13.579 stappen per dag per deelnemer. Ze legden daarvoor samen ook een memorabele afstand af: 14.321 km! Dit komt neer op meer dan de afstand tussen Duffel en Perth (Australië).

“Je zou kunnen denken dat een psychiatrisch ziekenhuis zich vooral focust op de psyche en minder op het lichamelijke. Maar zoals vaker bij ons in Duffel is het een en-en-verhaal. Het is immers al lang aangetoond dat lichamelijke en geestelijke gezondheid hand in hand gaan”, zegt Roeland Depreitere, HR-directeur van UPC Duffel.

Nele Huveneers, gezondheidsconsulente van IDEWE, weet dat actief bewegende werknemers zich niet alleen fysiek beter voelen, maar ze verhogen ook zowel hun fysieke als mentale weerstand en zijn bovendien ook opgewekter en energieker en staan positiever in het leven. “In deze organisatie hebben ze door dat het meer dan de moeite waard is om in gezondheidspromotie te investeren en wij zijn erg blij om hen hierin vanuit de externe dienst te kunnen ondersteunen. Hopelijk mogen zij als voortrekker op dit vlak een inspiratie zijn voor andere organisaties die wij met plezier ook op weg helpen met een eigen beweeg- of gezondheidsinitiatief.”

Hannah Verhoeven, gezondheidspromotor van Logo Mechelen, vindt UPC Duffel een verdiende winnaar. “Ze zetten al jaren hard in op gezondheidsbevordering. De pingpongtafel krijgt ongetwijfeld een prominente plaats, zodat medewerkers ook na deze 10.000-stappenclash blijven bewegen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.