Nieuws Mechelen Utopolis breekt bezoekersrecord

Utopolis breekt bezoekersrecord

Utopolis breekt bezoekersrecord

safetyBioscoopketen Utopolis heeft 2015 afgesloten met 1.172.476 bezoekers. In totaal kregen de bioscoopcomplexen in Mechelen, Turnhout, Aarschot en Lommel 150.000 bezoekers meer over de vloer dan in 2014. Het succes is volgens Utopolis vooral te danken aan Vlaamse toppers als Safety First en F.C. De Kampioenen. Ook de langverwachte sequel van Star Wars en blockbusters als Spectre en The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 droegen bij aan het succesjaar.

“Niet alleen de globale resultaten geven blijk van een groot succes, ook de eindresultaten per complex zijn verbluffend”, zegt Tanja Piessens, woordvoerder van Utopolis België. “Mechelen doet het 5% beter dan de laatste jaren.”

F.C. De Kampioenen: Jubilee General slaagde er in om het succes van de eerste F.C. De Kampioenen-film te evenaren en prijkt op de eerste plaats in de bezoekerstop 10. Safety First behaalde in een mum van tijd een plaats in de top 3. “Het is opvallend hoe goed de Vlaamse films het doen”, zegt Tanja Piessens. Maar liefst 9 films in de top 30 zijn van Vlaamse bodem. Bovendien straalt het succes van Vlaamse films als Safety First af op alle Vlaamse films en familiefilms waardoor de Vlaming opnieuw de weg vindt naar de bioscoop.
De revival van de Vlaamse familiefilm biedt bovendien ook een verklaring voor het groeiende succes van de namiddagvoorstellingen. “De vertoningen om 17 uur winnen aan belang, ten opzichte van de avondvoorstellingen om 20 uur en 22.15 uur. Een heel verschil met enkele jaren geleden. Vooral bij gezinnen en senioren zien we dat deze voorstellingen aan populariteit winnen”, aldus Tanja Piessens.

Met onder andere Spectre, Fifty Shades of Grey, Mad Max en The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 was 2015 het jaar van de blockbusters. Ook de langverwachte sequel van Star Wars veroorzaakte een ware hype.

Ook het bioscoopjaar 2016 begon veelbelovend. Safety First en Star Wars VII: The Force Awakens zetten hun succes verder in 2016. Maar ook kinderfilms als Mega Mindy Versus Rox en The Good Dinosaur lokken veel volk. “Sterke blockbusters en een heleboel kinderfilms: het was een succescombinatie voor de afgelopen krokusvakantie. Vooral Deadpool en Zootropolis waren die week toppers”, aldus Tanja Piessens.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.