Van Der Valk loft Corinne Aertsen. Foto: Dirk Vertommen

Van der Valk opent met luxueuze loft grootste hotelkamer in Mechelen

De grootste hotelkamer van Mechelen vind je sinds kort bij Van der Valk. Op een van de zolders van het voormalig zwembad heeft het viersterrenhotel een luxueuze loft geopend. “Ideaal voor mensen die langere tijd in de stad verblijven en graag het comfort van thuis willen”, zegt Corinne Aertsen. “Voor zoveel luxe valt de prijs mee.”

Bijna vier jaar geleden opende het luxehotel in het voormalig zwembad op het Rode Kruisplein de deuren en het slaat aan. “Onze bezettingsgraad zit in deze periode van het jaar een stuk boven de 80%”, zegt Aertsen, business development manager bij Van der Valk Mechelen. De 124 hotelkamers in het gebouw geraken dus vlotjes gevuld. “We zouden zonder problemen kunnen uitbreiden. Alleen is de ruimte beperkt, want het moet binnen de muren van het hotel gebeuren”, legt Corinne Aertsen uit.

Recent zijn er zo twee kamers bijgekomen: een monumentale kamer, zoals het hotel er al enkele had, én de nieuwste blikvanger. “Dat is onze loft. Je kan hier eigenlijk perfect wonen”, zegt Aertsen. Eens de lift de bovenste verdieping bereikt, leidt een trap naar een zee van ruimte. Tijdens de bouw van het hotel heeft dit gedeelte van de zolder nog dienst gedaan als kantoor voor de werfleiders. Daarna stond de ruimte een tijdje leeg.

 

Van Der Valk loft
Foto: Dirk Vertommen

“De loft is 150 vierkante meter groot. Dat is dus een heel groot appartement. Het is ideaal voor mensen die langere tijd in de stad verblijven en graag het comfort van thuis willen. Wij denken dan aan managers, zakenmensen en families”, vertelt Corinne Aertsen. Aan comfort is er inderdaad geen gebrek. Bij het binnenkomen, valt meteen de grote leefruimte op met een indrukwekkend dakgebinte.

 

Van Der Valk loft
Foto: Dirk Vertommen

“Met gemak zelf potje koken”

“Hier vinden onze gasten een eet- en een zithoek met een goed uitgeruste keuken. Ze genieten van hotelservice, maar ze kunnen hier met gemak ook zelf een potje koken”, zegt de manager. Een stalen trap leidt naar een bureau en een loopbrug vervolgens naar de slaapkamer aan de voorzijde van het hotel. Je hebt hier zicht op vrijwel alle torens in de historische binnenstad.

 

 

Van Der Valk loft
Foto: Dirk Vertommen

“De mensen die in de loft verblijven, beschikken uiteraard over een goed uitgeruste badkamer met douche. Beneden vinden ze ook een bergruimte en er is zelfs een toilet voor gasten”, legt Aertsen uit. Aan zoveel luxe hangt natuurlijk ook een prijskaartje. “Al valt dat best mee voor het comfort dat je ervoor in de plaats krijgt. De prijs voor een nacht start vanaf 400 euro, afhankelijk van de bezetting. In andere luxehotels, zeker in grootsteden, heb je daar een minder grote kamer voor”, zegt Corinne Aertsen.

Het concept slaat alleszins aan. “De eerste gasten hebben al in onze loft verbleven en de commentaren waren lovend. We hebben net een boeking binnen voor veertig nachten.”