Nieuws Mechelen Van Dievel Transport mag 19 ‘Ridders van de weg’ huldigen

Van Dievel Transport mag 19 ‘Ridders van de weg’ huldigen

Van Dievel Transport mag 19 ‘Ridders van de weg’ huldigen

MECHELEN – Transportverzekeraar TVM Belgium viert elk jaar de vele Belgische vrachtwagenchauffeurs die zich op het vlak van verkeersveiligheid onderscheiden van hun collega’s. In 2021 zijn er 17 Gouden Ridders, 70 Zilveren en 172 Bronzen, wat opnieuw op een recordaantal komt van 259 nieuwe Ridders van de Weg. In onze regio mocht Van Dievel transport 5 gouden, 4 zilveren en 10 bronzen Ridders van de Weg vieren.

TVM Belgium beloonde alle Ridders met de thuislevering van een verrassingsbox, bestaande uit een heerlijk driegangenmenu. Vrachtwagenchauffeur zijn is geen evident beroep, en al zeker niet in de huidige omstandigheden van alsmaar toenemende drukte op de weg. Bovendien vraagt het alsmaar meer inspanningen van de chauffeur en zijn of haar gezin om zich telkens opnieuw flexibel op te stellen, bijvoorbeeld door heel vroeg, heel laat of zelfs ’s nachts te rijden. Ondanks al deze toenemende stressfactoren blijkt uit recente cijfers van TVM Belgium dat vrachtwagenchauffeurs het erg goed doen, met steeds minder verkeersongevallen en schadegevallen.

Met de actie wil TVM Belgium de vele chauffeurs op een positieve manier in de schijnwerpers zetten voor al het fantastische werk dat ze leveren. En onrechtstreeks wil de verzekeraar een bijdrage leveren aan het nijpende chauffeurstekort. Het spreekt voor zich dat ook deze actie kadert in haar missie voor meer verkeersveiligheid en meer preventie.

“Het is helemaal niet evident om met zo’n mastodont van een voertuig te rijden en het blijft dan ook een uitzonderlijke prachtprestatie om enkele jaren schadevrij te rijden. Zo rijden onze Gouden Ridders aaneensluitend maar liefst 10 jaar schadevrij, een bravourestuk waarin slechts 3 op de 1000 chauffeurs slagen! Al deze chauffeurs verdienen ons respect. Het afgelopen jaar is andermaal duidelijk geworden hoe belangrijk ze zijn in de bevoorrading van ons land. Bij TVM Belgium geven we hen graag de waardering die ze verdienen”, weet Frank Van Nueten, algemeen directeur van TVM Belgium.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.