Van Mossel Automotive Groep neemt Fidenco over

MECHELEN - Van Mossel Automotive Groep zet de volgende grote stap met de overname van de dealergroepen Fidenco in België en Autopolis in Luxemburg. Daarbij zit onder andere ook Jaguar Landrover Mechelen.  Door de overname vertegenwoordigt Van Mossel een verkoopvolume van zo’n 23.000 auto’s per jaar en 49 vestigingen.  

Van Mossel Automotive Groep neemt Fidenco en Autopolis over van Alcopa, een Belgische investeringsmaatschappij. Het betreft een 100% belang in beide groepen, uitgezonderd het merk Volvo (inclusief Polestar) waarmee een joint-venture wordt gesloten. Van Mossel nam twee jaar geleden al de dealerschappen GMAN en Bruyninx over van Alcopa.

De nieuwe overnames zijn een volgende mijlpaal voor Van Mossel Automotive Groep buiten de Nederlandse grenzen. De Belgische Fidenco Automotive Groep verkoopt per jaar rond 15.000 auto’s van tien merken, te weten Volvo (inclusief Polestar), Ford, Hyundai, Suzuki, Jaguar, Landrover, MG, ISUZU en Maxus. Deze dealergroep heeft momenteel dertien vestigingen in de provincies Antwerpen en Vlaams Brabant. Daaronder ook Jaguar Landrover Mechelen.

“De toevoeging van Autopolis en Fidenco aan ons portfolio past perfect in onze groeistrategie”, verklaart Eric Berkhof, CEO Van Mossel Automotive Groep. “De goede relatie die we hebben met Alcopa sinds de eerdere overnames stond aan de basis van deze nieuwe overeenkomst. We kijken ernaar uit om onze nieuwe klanten in België en Luxemburg te bedienen met sterke merken en onze uitgebreide dienstverlening.”

Axel Moorkens, Managing Director van Alcopa is verheugd dat Van Mossel het volgende hoofdstuk van Fidenco en Autopolis gaat schrijven. “Na de positieve resultaten van de integratie van GMAN en Bruyninx in Van Mossel, zijn we ervan overtuigd dat zij de meest geschikte partij zijn om de verdere en versnelde groei van Fidenco en Autopolis te realiseren. De automotive-sector evolueert snel en gezien hun trackrecord is Van Mossel de juiste partner op het juiste moment.”