Wat begon als een liefde voor lekker eten en verfijnde smaken, groeide bij David uit tot een ware toewijding aan de wereld van wijn. Na het behalen van zijn WSET 2- en WSET 3-diploma en het volgen van tal van gespecialiseerde opleidingen, zette hij eind 2024 de stap om zijn droom werkelijkheid te maken. Davinum werd geboren.
“Wijn is zoveel meer dan een drankje,” aldus David. “Het is beleving, cultuur en emotie in één glas. Ik wil mensen laten kennismaken met kwaliteitsvolle wijnen die met liefde zijn geselecteerd.”
Davinum is niet zomaar een wijnhandel. Het is een plek waar smaak en verhaal samenkomen, en waar wijnliefhebbers op een toegankelijke manier nieuwe wijnen kunnen ontdekken.
Omdat er momenteel nog geen fysieke winkel is, werkt David vanuit zijn woning in Leest, waar hij met zorg elke bestelling verwerkt. “We hebben volop plannen voor een vaste locatie,” zegt David. “Hopelijk kunnen we daar binnenkort al meer over communiceren.”
Wine & Braai Night
Om Leest kennis te laten maken met Davinum én om wijn toegankelijk te maken voor een breed publiek, organiseert David op vrijdag 11 juli 2025 een Wine & Braai Night, in samenwerking met de nieuwe lokale eetgelegenheid Que Paso Bar.
Lees ook: Que Paso Bar opent onder Leestse kerktoren: “We willen onze klanten geregeld met nieuwe initiatieven verwennen”
Tijdens deze zomerse avond kunnen gasten genieten van een heerlijke barbecue op de Ofyr, verzorgd door het team van Que Paso, gecombineerd met een wijndegustatie van drie gerenommeerde Zuid-Afrikaanse wijndomeinen: Babylonstoren, Truter Family Wines en La Brune.