Nieuws Mechelen Vanaf 1 juli worden kleine online aankopen van buiten de EU duurder

Vanaf 1 juli worden kleine online aankopen van buiten de EU duurder

Vanaf 1 juli worden kleine online aankopen van buiten de EU duurder

MECHELEN – Vanaf 1 juli worden kleinere online aankopen van buiten de EU duurder. Nieuwe Europese regels zorgen ervoor dat de BTW-vrijstelling voor aankopen tot 22 euro dan vervalt. Het Mechelse bedrijf Customs4Trade (C4T) ontwikkelde customs compliance software voor ondernemingen die hun douaneprocessen willen centraliseren en automatiseren.

De verkopers zullen namelijk voor alle goederen een elektronische douaneaangifte moeten indienen. Om te weten of een verkoper al dan niet geregistreerd is, zal de consument moeten nagaan of er btw in rekening is gebracht. De meeste grote spelers zouden meestappen in het systeem van geregistreerde webwinkels en de btw dus onmiddellijk bij de aankoop laten betalen.

De nieuwe processen die nodig zijn voor deze wijziging wat betreft e-commerce, worden geïmplementeerd in de software van C4T. “Meer specifiek, zullen we in staat zijn de invoerrechten en BTW te berekenen op het e-commerce platform voor check-out en eveneens meteen na de aankoop de nodige douane formaliteiten kunnen vervolledigen. Hierdoor verzorgen we het end-to-end process voor onze  klanten, om met deze substantiële wijzigingen te kunnen omgaan” , legt Astrid van Dam van C4T uit.

https://www.customs4trade.com/ecommerce

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Duffel
Duffel

Huisartsen openen wijnwinkel

DUFFEL – In de Kiliaanstraat in Duffel openden huisartsen Willy Holsters (69) uit Duffel en Guy Peeters (64) uit Koningshooikt… Lees meer