Varo wint Voka Lokaal-award voor regio Neteland

LIER - Familiebedrijf Varo uit Lier wint de Voka Lokaal-award voor de regio Neteland. Varo heeft meer dan zestig jaar ervaring in de wereldwijde distributie van doe-het-zelfgereedschap.

Grootvader Vic Van Rompuy richt in 1958 Varo op, een groothandel in ijzerwaren in Mortsel. Jeroen Nys kocht de zaak eind jaren negentig over. Ondertussen is Varo uitgegroeid tot een van de grootste Europese spelers in de internationale distributie van doe-het-zelfgereedschap, tuingereedschap, handgereedschap en accessoires. Naast de eigen merken, Powerplus, Kreator en Premion, verkoopt Varo ook producten onder private labels.

LEES OOK. Option Media wint Voka Lokaal-award

“Sinds onze verhuis in 2006 naar het industriepark in Lier, is zowel onze omzet als onze tewerkstelling verdrievoudigd. Het is onze ambitie om nog meer klanten te winnen. Zo willen we vooral nog verder uitbreiden in de omliggende landen. Hierbij is het belangrijk dat we ook technologisch bijblijven. Zo zetten we vandaag meer en meer in op toestellen met batterijen en batterijplatformen”, zegt Nys.

Nog tot eind mei reikt Voka Mechelen-Kempen in totaal negen awards uit. Eén in elke Voka Lokaal-afdeling. De bestuurders van zo’n afdeling, die vaak zelf uit het bedrijfsleven komen, kiezen de winnaar in hun regio.

LEES OOK. Group Victor Peeters wint Voka Lokaal-award Kempen West