Alides – kantoor Frankrijklei Foto: Alides

Vastgoedontwikkelaar Alides versterkt positie in Antwerpen

GENT - ANTWERPEN - Alides, de Gentse vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar, heeft een kantoorgebouw gelegen aan de Frankrijklei in Antwerpen aangekocht. Het gebouw, dat tegenover de Nationale Bank ligt, biedt 2.159 m² kantoorruimte, 77m² archiefruimte en 35 parkeerplaatsen. Verzekeraar Ethias zal er in mei 2024 zijn intrek nemen.

Alides zal het gebouw komende maand grondig renoveren op maat van haar huurder Ethias. De werken omvatten onder andere de renovatie van de gevels en de duurzame vernieuwing van alle technieken.

Met deze aankoop versterkt Alides haar positie in de regio Antwerpen. Naast het residentiële topproject Elysia Park in Edegem, de herontwikkeling van de voormalige sites van bpost en Proximus in Berchem en het kantoorgebouw aan de Groenenborgerlaan in Wilrijk, is dit een nieuwe belangrijk aankoop voor de Gentse ontwikkelaar-investeerder in Antwerpen.

"De aankoop van het gebouw aan de Frankrijklei past volledig binnen onze expansiestrategie in het kantorensegment, die erop gericht is een duurzame toekomst te geven aan verouderde gebouwen op toplocaties”, zegt Rikkert Leeman, CEO van Alides. “Deze aankoop is een nieuwe stap in het versterken van onze positie in Antwerpen en in de verdere uitbouw van onze kwalitatieve portefeuille  van kantoorprojecten op strategische locaties.”