Nieuws Mechelen Verelst Projectontwikkeling schiet succesvol uit de startblokken

Verelst Projectontwikkeling schiet succesvol uit de startblokken

Verelst Projectontwikkeling schiet succesvol uit de startblokken

Hier worden high-end appartementen opgetrokken.

Verelst Projectontwikkeling, anderhalf jaar geleden opgestart als de nieuwe afdeling projectontwikkeling van Groep Verelst uit Rumst, heeft een succesvolle start gemaakt in een zeer competitieve markt. Het jonge bedrijf heeft al vijf projecten binnengehaald: één in Denderleeuw, Mortsel en Machelen en twee in Mechelen. De naambekendheid van Verelst draagt zeker bij tot het succes. Verelst Projectontwikkeling legt zo de basis om uit te groeien tot een stabiele en volwaardige speler.

CEO Kurt Geens is uiteraard zeer trots op de nieuwe projecten in de eigen achtertuin. “We gaan in Mechelen op termijn twee mooie projecten realiseren. In de Sint-Katelijnestraat – op 100 meter van de Sint-Romboutskathedraal – richten wij ons op high-end appartementen en vertrouwen wij op de knappe architectuur van dmvA Architecten uit Mechelen. De site Geerdegemveld, een terrein van 1,6 ha in de stationsomgeving op de grens met Hofstade, is een hele gebiedsontwikkeling. Samen met Mechelse bondgenoten zoals D+A, Tecro & Krea en opnieuw dmvA Architecten willen we aan deze onontgonnen plek een nieuwe invulling en een mooie toekomst geven. De dialoog met de Stad Mechelen is hierbij een prioriteit.”

Hoofd Projectontwikkeling Michaël Van Beersel licht de projecten toe. “Het terrein in de Sint-Katelijnestraat ligt momenteel braak en wordt gebruikt als doorgang naar de achterliggende (kiezel)parking in de Kanunnik de Deckerstraat. De bouwaanvraag voor een zestal ruime en high-end afgewerkte appartementen wordt vermoedelijk ingediend net na de zomer. De gebiedsontwikkeling Geerdegemveld is gelegen tussen de Ivo Cornelisstraat, de Abeelstraat en de Lindestraat. Het wordt een combinatie van woningen en appartementen in een groen kader. Het exacte programma ligt nog niet vast, maar de gesprekken met de Stad Mechelen verlopen constructief. Bedoeling is een verkavelingsvergunning te kunnen indienen in het najaar.”

In Denderleeuw worden in de Zandplaatstraat 16 appartementen gebouwd. “In het centrum van Machelen kochten we de site van bpost, dat huurder zal blijven op de gelijkvloerse verdieping. Daar combineren we renovatie met nieuwbouwappartementen en commerciële ruimtes. In de Antwerpsestraat in Mortsel hebben we recent een bouwaanvraag ingediend voor de bouw van 13 appartementen en een ondergrondse parking.”

Het eerste project in Denderleeuw is ondertussen in de verkoopfase en de interesse van kandidaat-kopers maakt dat Michaël Van Beersel en Kurt Geens optimistisch zijn voor de toekomst.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.