Nieuws Mechelen Verpakkingsvrije winkel Kabas krijgt klimaatsubsidie

Verpakkingsvrije winkel Kabas krijgt klimaatsubsidie

Anneleen De Witte van Kabas

Verpakkingsvrije winkel Kabas krijgt klimaatsubsidie

MECHELEN – Twee Mechelse projecten ontvangen elk een klimaatsubsidie van 5000 euro van de stad. Het gaat om de buurttuin ‘Noaze’ in Muizen en de campagne ‘Verpakkingsvrij leven’ van Kabas. De subsidie werd in het leven geroepen om geëngageerde Mechelaars te ondersteunen die een duidelijk plan hebben om Mechelen klimaatvriendelijker te maken, of de stad klaar te maken voor de gevolgen van de klimaatverandering.

“De subsidie van maximaal 5000 euro en de begeleiding vanuit de stad zijn cruciaal gebleken om in veel gevallen van een goed idee een goed project te maken. Niet alleen de projecten zelf zijn van belang: we stimuleren contacten tussen de projecten onderling en de directe en indirecte betrokkenheid van vele Mechelaars heeft een sensibiliserend effect op de hele stad”, zegt schepen van Klimaat Marina De Bie.

Ook Kabas, de Mechelse verpakkingsvrije winkel krijgt een subsidie voor het project ‘Verpakkingsvrij leven’. Men wil vooral een bewustmakingscampagne doen waarbij men zowel mikt op jongeren door een bezoek aan de winkel, als op de Mechelaar via het organiseren van workshops met specifieke tips om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Rode draad doorheen deze campagne is het stimuleren van een afvalarm of afvalvrij leven.

Volgens schepen De Bie sluit het werken rond  afvalarm leven mooi aan bij de ambities van de stad om de circulaire economie aan te wakkeren. “We werken hierbij niet enkel aan het terugdringen van de hoeveelheid afval, maar ook aan het hergebruiken van afval als grondstof voor iets anders en het stimuleren van ‘delen’ als het nieuwe ‘hebben’. Dit principe zit verweven in de acties binnen het klimaatplan van de stad en in de ambities van het speerpunt ondernemen. Circulaire initiatieven ondersteunen en het bewustzijn rond circulair consumeren vergroten – denk aan hergebruik van producten, vermijden van eenmalig gebruikte verpakkingen en herstel – is ook onderdeel van het Europees project CECI waar Mechelen partner in is. Vanuit deze verschillende invalshoeken en met de steun van geëngageerde Mechelaars worden circulariteit en de circulaire economie steeds meer een evidentie.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.