Nieuws Mechelen Vier prijzen voor Gouden Carolus Single Malt

Vier prijzen voor Gouden Carolus Single Malt

Vier prijzen voor Gouden Carolus Single Malt

maltDe Mechelse brouwerij Het Anker ontving al veel prijzen voor de wereldvermaarde Gouden Carolus bieren. Ook Stokerij De Molenberg uit Blaasveld plaatst zich in de kijker met Gouden Carolus Single Malt, gedistilleerd uit het bierbeslag van Gouden Carolus Tripel.

Op de Global World Whisky Masters 2016 behaalde de Gouden Carolus Single Malt goud in de categorie Europe – Single Malt Premium.

Dit is een van de meest gerenommeerde blinde proeverijcompetities ter wereld waar een onafhankelijke jury zich uitspreekt over de spirits.

Gouden Carolus Single Malt behaalde ook nog eens drie keer brons op de 2016 International Wine and Spirit Competition (IWSC): eenmaal in de categorie whiskies worldwide, eenmaal voor de Fado Vivo (Belgium, single malt, no age stated, cask finish) en eenmaal voor de verpakking.

Gouden Carolus Single Malt is een verfijnde whisky. De opeenvolgende rijping in klassieke Bourbon vaten gevolgd door een verdere rijping in houten Het Anker vaten resulteert in een whisky met een volle en evenwichtige smaak. Fado Vivo is een gelimiteerde vrijgave ter gelegenheid van de 2de verjaardag van Stokerij De Molenberg. Deze editie is een speciale blend van single malt whisky die gedurende 2 jaar rijpte in Tawny Port vaten (75%) met enkele Het Anker vaten van wisselende ouderdom die uit de verschillende rijpingskamers werden geselecteerd (25%).

Charles Leclef, 5de generatie eigenaar van Het Anker en De Molenberg, is opgetogen met deze internationale bevestiging: “Deze medailles zijn een mooie erkenning voor de onafgebroken energie en toewijding die we vanaf de eerste dag in dit project hebben gestoken. In 2010 distilleerden we de eerste spirit in onze eigen stokerij. Ik ben dit project gestart met de bedoeling om een unieke, Belgische kwaliteitswhisky met een uitgesproken en gebalanceerd karakter op de markt te brengen. Ook met de verjaardags-edities beogen we kwaliteitsproducten op de markt te brengen. Deze onderscheidingen moedigen ons aan om op de ingeslagen weg door te gaan. Onze Gouden Carolus Single Malt is nu al de meest verkochte whisky van België.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.