Nieuws Mechelen Vlaamse Waterweg sluit tijdelijk Colomabrug

Vlaamse Waterweg sluit tijdelijk Colomabrug

Vlaamse Waterweg sluit tijdelijk Colomabrug

MECHELEN – WILLEBROEK – Door een algemene inspectie van de Vlaamse Waterweg zal de Colomabrug in Mechelen op 11 en 13 april tijdelijk niet toegankelijk zijn. Het wegverkeer moet een omleiding volgen via de Postzegellaan.

Van zondag 11 april tot woensdag 14 april voert een gespecialiseerde ploeg van De Vlaamse Waterweg nv een grondige inspectie uit van de Colomabrug, een baanbrug over het Kanaal Leuven-Dijle in Mechelen. Daarbij staat ook een ultrasoon onderzoek van de staalstructuur gepland.

Om de brug te kunnen inspecteren moet ze voor langere tijd afwisselend in open en gesloten toestand worden gezet. Daardoor zal de brug tijdens de werken niet altijd toegankelijk zijn voor het verkeer. Wegverkeer, fietsers en voetgangers houden best rekening met volgende periodes van onderbreking: zondag 11 april van 7.00 u tot 11.00 u, dinsdag 13 april van 6.00 u tot 18.00 u en woensdag 14 april van 6.00 u tot 18.00 u (reservedag, mocht de inspectie uitlopen).

Het wegverkeer moet een omleiding volgen via de Postzegellaan. Fietsers en voetgangers kunnen het Kanaal oversteken via de volgende brug of via de Postzegelbrug.

Van maandagochtend 12 april 6.00 u tot dinsdag 13 april 18.00 u zal ook het Kanaal Leuven-Dijle ter hoogte van de brug gestremd zijn voor de scheepvaart.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.