Nieuws Mechelen Voka brengt ondernemers van Bornem bij gemeentebestuur

Voka brengt ondernemers van Bornem bij gemeentebestuur

Voka brengt ondernemers van Bornem bij gemeentebestuur

Burgemeester De boeck luistert naar Bornemse ondernemers. Foto Luc Hilderson.

Burgemeester De boeck luistert naar Bornemse ondernemers. Foto Luc Hilderson.

Een vijftigtal ondernemers uit Bornem hebben deelgenomen aan Voka@Bornem, het overlegmoment met het Bornemse gemeentebestuur waarvoor Voka – Kamer van Koophandel Mechelen het initiatief had genomen. De ondernemers kregen hier de kans om zaken rechtstreeks voor te leggen bij burgemeester Luc De boeck en verschillende schepenen.

In zijn welkomstwoord wees algemeen directeur van Voka-KvK Mechelen Frédéric Achten op het economisch potentieel van Bornem.

“Het is een voorbeeld van een groene gemeente waar een goed evenwicht heerst tussen handel, industrie, wonen en leven. In de jongste drie jaar zijn er ongeveer zestig ondernemingen bijgekomen”, gaf hij mee. “Anderzijds ligt de oprichtingsratio onder het Vlaams gemiddelde en is het aantal openstaande vacatures afgenomen met dertien procent, terwijl die tendens op zowel Vlaams, provinciaal als arrondissementeel niveau net stijgend is. Deze vaststellingen staan haaks op de groeicijfers, zeker voor een economisch welvarende regio. Met het oog op de toekomst zet Bornem dus best in op het aantrekken van jonge gezinnen die willen wonen en werken in eigen streek.  Ik roep het beleid graag op om, ook in overleg met de buurgemeenten, oog te hebben voor opportuniteiten en uitbreidingsmogelijkheden van huidige en toekomstige tewerkstelling.”

De Bornemse burgemeester Luc De boeck liet verstaan het belang van een sterke lokale economie, waarvan ondernemers de motor zijn, zeker in te zien. “Er is veel interesse om te blijven investeren in Bornem”, zei De boeck. De ligging van de gemeente tussen Antwerpen, Brussel en Gent in helpt volgens hem daarbij wel. Al is de burgemeester zich evenzeer bewust van de beperkingen van een aantal toegangswegen. In afwachting van initiatieven die de doorstroming op bijvoorbeeld de N16 moeten verbeteren, zet Bornem intussen in op het verbeteren van de bewegwijzering.  “Bornem telt 70 hectare aan KMO-ruimte en 132 hectare aan industriegronden. Op dit moment is er geen draagvlak om dat te kunnen uitbreiden”, zei burgemeester De boeck nog.

Daarna knoopten de ondernemers gesprekken aan met de aanwezige beleidsmakers. De reeks van gemeentelijke ontmoetingsavonden op initiatief van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen gaat dinsdagavond verder in Heist-op-den-Berg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.